webbranding

نرخ تبدیل

نرخ تبدیل

نرخ تبدیل مشخص می کند که چقدر در تبدیل مخاطبین آنلاینتان به مشتری موفق بوده اید. گوگل تبدیل را کلیک رو تبلیغ و سپس انجام عملی که در نظر آگهی دهنده ارزشمند تلقی شود، تعریف می کند. معیار تبدیل برای هر کسب و کاری متفاوت است. مثلاً یک کمپانی تجارت الکترونیک مسلما تمایل به ارزیابی میزان خریدهای اینترنتی دارد و برای یک بیزنس SaaS تعداد ثبت نام برای سرویس مهم است. تصویر ژیر مربوط به معیار تبدیل آنلاین نشان می دهد که یک شرکت نرم افزاری این معیار را چطور ارزیابی و نظارت می کند.

نرخ تبدیل
نرخ تبدیل

صفحات بازدید شده و نرخ تبدیل

معمولا بازاریاب های دیجیتال از مسیر تبدیل در سایت تحت مدیریتشان اطلاع دارند. برای خیلی از مشاغل این مسیر به صفحات محصول، امکاناتِ محصول یا سرویس و خرید منتهی می شود. بنابراین ارزیابی میزان ترافیک این صفحات شاخصی قوی برای مشخص کردن تعداد افراد داخل قیف تبدیل است که تمایل و قصد به خرید نشان می دهند. در عین حال ارزیابی نرخ تکمیل خرید در صفحات مختلف نیز این معیار را کامل می کند و میزان موفقیت سایت در تبدیل بازدیدکنندگان به لید را نشان می دهد.

آمارهای مربوط به مشتری

بازاریاب ها برای داشتن تصویری کامل از قیف فروش باید دائما مشتریان جدید و مشتریانی که بر می گردند را مشخص کنند. همان طور که گفته شد مثال بالا تصویری از عملکرد یک شرکت نرم افزاری را نشان می دهد، اما همین منطق را می توان به مشاغل دیگر هم اعمال کرد. در ادامه بهتر است چند مفهوم را با هم مرور کنیم :

  • مشتریان جدید: افرادی که برای اولین بار خرید می کنند.
  • Returning Customers: خریدارانی که قبلا حداقل یک خرید داشته اند.
  • میانگین درآمد به ازای هر خریدار: مجموع کل درآمدهای یک دوره تقسیم بر تعداد کل خریداران.
  • مجموع تراکنش ها: مجموع کل خریدهای انجام شده در یک دوره خاص صرف نظر از اینکه آن خرید توسط یک مشتری جدید انجام شده یا مشتری برگشتی
  • کل درآمد: میزان درآمده ایجاد شده از تمام انواع مشتری ها طی یک دوره خاص.

مثالی برای  نرخ تبدیل

فرض کنیم که 50 تبدیل از 1000 کلیک به دست آورده اید:
نرخ تبدیل = (50 تقسیم بر 1000) × 100 = 5%

معیارهای نرخ تبدیل

لازم است که بازاریاب های دیجیتال معیاری داشته باشند تا بتوانند عملکردشان را با سایر شرکت های فعال در صنعت مربوطه مقایسه کنند. بسته به نوع صنعتی که در آن مشغول هستید و دستگاه های مورد استفاده(موبایل یا دسکتاپ)، معیارهای مختلفی برای ارزیابی نرخ تبدیل وجود دارد.

اگر بخواهم از تجربه خودم در KPI های وب سایت های تجاری بگویم چنین نرخ هایی دور از نظر نیست:

  • نرخ تبدیل از کامپیوتر ها 1.4%
  • نرخ تبدیل از تبلت ها 1.3%
  • نرخ تبدیل در دستگاه های موبایل 0.61%

چالش های نرخ تبدیل

چالش های مختلفی برای افزایش نرخ تبدیل سازمان وجود دارد بخصوص اگر قرار است همزمان چند تغییر مختلف را پیاده سازی کنید. عوامل مختلفی در نرخ تبدیل موثر هستند اما نمی توان میزان تبدیل را صد در صد به هیچ یک از این عوامل نسبت داد. نسبت دادن تاثیرات مثبت و منفی به تغییرات ساده است، اما انجام دقیق و صحیح این کار سخت است.

  • وقتی قرار است نرخ تبدیل را ارزیابی کنید، صرفا به حجم فروش ها دقت نکنید بلکه به درصد بازدیدکننده های بازگشتی، میزان لاگین در مقایسه با ثبت نام و در مقایسه با میزان ترک کردن وبسایت و غیره توجه کنید. این عوامل مشخص می کنند که کدام بخش های فرایندهای کاری تان عملکرد خوبی ندارند.
  • استراتژی بهینه سازی و تست سازمانتان را بر اساس اطلاعات مربوط به اطلاعات قبلی پایه گذاری کنید
  • صفحات لندینگ، صفحه اصلی و صفحات ورودی مهم سایت در افزایش نرخ تبدیل تاثیر زیادی دارند. سعی کنید که این صفحات متمرکز بوده، شلوغ و در هم ریخته نباشند و اهداف اصلی بازدیدکنندگان سایت را مورد توجه قرار دهند.
نرخ تبدیل را باید همراه با معیارهای مربوطه استفاده کرد تا بتوان دیدگاهی کامل از عملکرد بازاریابی دیجیتال بدست آورد. سعی کنید این معیار را به همراه بازگشت سرمایه‌ی صرف شده برای بازاریابی، معیار اولین بازدید از وب سایت و معیار بازگشت بازدید کننده ارزیابی کنید.
داغ ترین مقالات
دیدگاهها

7 پاسخ

  1. سلام آقای علیزاده عزیز
    من یه کمپین دارم برای یه فروشگاه آنلاین که ممنون میشم نظرتون رو بهم بگید.ببخشید که اسم وب سایت رو نمیگم.
    این کمپین به صورت بنری انجام میشه و فقط ترافیک دسکتاپ داره، به این دلیل که تمام کانورژنی که رو خرید داریم از دسکتاپ بوده.
    کانورژن ریت دسکتاپ ۰.۸۶ هست وکانورژن موبایل ۰.۰۲ هست.
    به همین دلیل من ترافیک موبایل رو حذف کردم.
    اما چیزی که برام جالبه، زمانی که ترافیک موبایل رو باز میکنم تعداد خرید ها رو دسکتاپ به طزر قابل توجهی افزایش پیدا میکنه، ولی بازم رو موبایل هیچ خریدی انجام نمیشه.
    به نظرتون دلیلش چی میتونه باشه؟

    1. سلام آقای اسدی عزیز
      این طبیعیه در موبایل ها کسب اطلاعات می کنند و وقتی قصد خرید می کنند با دستگاه بزرگتر این کار رو می کنند. این لینک رو ببینید :
      روند خرید

      1. ممنونم مطلب خیلی خوبی بود، یه کتاب دقیقا با همین اسم zmot هم خونده بودم چندماه پیش
        خیلی جالبه

  2. سلام
    میشه بگید به طور معمول از هر چند بازدید یک خرید انجام میشود ؟
    تا بتوانیم متناسب با اهداف فروشمون بازدید بگیریم ؟

    1. پوریای عزیز
      این نرخ در تجارت های مختلف بسیار متفاوته. اگر شما زمینه فعالیت رو بفرمایید ن می توانم یک نرخ تجربی به شما عرض کنم.

      1. مثلا در حوزه آموزش ؟
        البته نه برای سایت هایی مثل فرانش
        برا سایت های شخصی که یه نفر آموزش میده
        البته با فرض اینکه دوره ها بین ۵۰ الی ۱۰۰ هزار تومن قیمت
        و محتوای سایت و موارد دیگر هم در حد مطلوب و مناسب باشد .

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اشتراک گــذاری