webbranding

معیار اندازه گیری آگاهی از برند

معیار آگاهی (شناخت) از برند یا Brand Awareness Metric در دنیای دیجیتال چیست؟

معیار آگاهی از برند مشخص می کند که برند شما در شبکه های اجتماعی و در جستجوهای برند شما چطور کار می کجا قرار دارد. این معیار برای بازاریابان دیجیتالی طراحی شده که سعی به مشخص کردن تغییرات مربوط به آگاهی از برند در طی زمان دارند. این معیار شامل 4 فاکتور کلیدی است که لازم است آن ها را تعریف کنیم:

  • طرفدارها و پست های فیسبوک و اینستاگرام
  • دنبال کنندگان توییتر
  • Mention کردن برند
  • جستجوی نام برند

طرفدارها و پست های فیسبوک و اینستاگرام

برای بازاریاب های دیجیتال که به دنبال ارزیابی میزان آگهی از برندشان هستند، فیسبوک یکی از مهم ترین شبکه های اجتماعی است. تعداد پست های ماهیانه به بازاریاب ها برای ارزیابی شتاب فعالیت هایشان در شبکه های اجتماعی در مقایسه با میزان افزایش طرفدارانشان طی زمان کمک می کند. این معیارها، معیارهای سطح بالایی هستند که لازم است با در نظر گرفتن معیارهای مربوط به شبکه های اجتماعی، آن ها را دقیق تر آنالیز کرد.
دنبال کنندگان توییتر
همچون طرفداران فیسبوک، ارزیابی دنبال کنندگان توییتر به بازاریاب های دیجیتال کمک می کند که میزان دیده شدن برندشان در یک پلتفرم کلیدی را ارزیابی کنند. ارزیابی این معیار طی زمان می تواند به شما کمک کند تغییرات رفتاری کاربران را بخصوص در ترکیب با تعداد کل پست ها ارزیابی کنید. سعی کنید با استفاده بهتر از معیارهای مربوط به شبکه های اجتماعی این معیار را دقیق تر ارزیابی کنید.
Mention کردن برند
این معیار از این جهت منحصر بفرد است که مشخص می کند برند شما چند بار در اینترنت منشن شده است (به آن اشاره شده است) و شامل منابعی مثل شبکه های اجتماعی، وب سایت های شخص ثالث و وبلاگ ها است. برای محاسبه این معیار، سعی کنید از یک سرویس social listening مثل Talkwalker استفاده کنید.
جستجوی نام برند
بررسی تعداد افرادی که در موتورهای جستجو به جستجوی برند شما می پردازند اطلاعات خوبی در رابطه با میزان آگاهی از برندتان فراهم می کند. در این معیار خاص، میزان جستجوهای حاوی نام برند با تحلیل تعداد بازدیدهای حاصل از جستجو را مشخص می کند.

آگاهی از برند
آگاهی از برند

آگاهی از برند و دوره های زمانی مقایسه

دوره های مقایسه به صورت  %MoM (ماه به ماه) مشخص می شوند و به بازاریاب ها امکان می دهند که روند کارشان را طی زمان مشخص و قابل اندازه گیری کنند.  اگر یک ماه خاص در مقایسه با دوره قبلی عملکرد خیلی خوبی داشته باشد، ممکن است این امر نتیجه‌ی کمپین های مربوط به روابط عمومی یا کمپین های شبکه های اجتماعی باشد.

تلگرام

به علت خارج بودن تلگرام از دایره راهکار های بین المللی و نبود سنجه ها و آنالیزور های دقیق که از این پیام رسان ( و نه شبکه اجتماعی ) و محدود بودن طرفداران آن فقط به ایران و نیز فروش فالور ها در تعداد زیاد و تقلب ها در عضویت، ما نمی توانیم این ابزار را در میان سنجه های خود قرار دهیم و باید تا حضور یک ابزار اندازه گیری نسبی برای این پیامرسان صبر کرد.( دیگر مطالب در حوزه برند )

معیارهای ارزیابی آگاهی از برند

معیار خاصی برای ارزیابی میزان آگاهی از برند وجود ندارد. Hootsuite اعلام کرده که بعد از مشخص کردن KPI، نقطه شروع هر معیار را مشخص کنید تا بتوانید تغییرات را به مرور زمان ارزیابی کنید؛ بخصوص اگر قرار است یک کمپین برای آگاهی از برند راه اندازی کنید.

  • پیشنهاد می کنم فعالیت های شبکه های اجتماعی تان را تنها در صورتی با فعالیت های رقبا مقایسه کنید که اهدافشان یکسان باشند. همین امر برای مقایسه عملکرد پلتفرم های مختلف مورد استفاده صدق می کند، تنها کانال هایی را با هم مقایسه کنید که اهدافی مشابه دارند.

چالش های متریک ها و معیار های آگاهی از برند

در رابطه با نحوه استفاده از شبکه های اجتماعی هر کس نظر متفاوتی دارد اما همیشه این نکته را به خاطر داشته باشید که داده ها اهمیت فوق العاده ای دارند. فقط داده ها می توانند مشخص کنند که چه روش هایی برای برند خاص شما بهتر عمل می کنند. طبق تحقیقی که شامل ترکیبی از کمپانی های تولیدی و خدمت رسانی مختلف بود، ارزیابی کارایی فعالیت های بازاریابی در شبکه های اجتماعی یکی از بزرگترین چالش های بازاریابی شبکه های اجتماعی برای مشاغل B2B است. معیار “آگاهی از برند” مشخص نمی کند که آیا پست ها و منشن هایی شبکه های اجتماعی مثبت هستند یا منفی.

برای تحلیل بیشتر و کسب اطلاعات بهتر، با یانکه در ایران ابزار مناسبی نداریم شما باید این معیار را با معیار احساسات اجتماعی در کنار یکدیگر استفاده کنید.

نکات کوچکی در مورد آگاهی از برند که نباید فراموش کنید

  • هر پلتفرمی ویژگی های متفاوتی دارد بنابراین با همه پلتفرم ها یکسان برخورد نکنید! سعی کنید برای هر شبکه اجتماعی محتوای متفاوتی را استفاده کرده و اگر قصد به اشتراک گذاشتن یک لینک، تصویر یا محتوا را در شبکه های اجتماعی مختلف دارید، این کار را با توجه به ویژگی های خاص آن پلتفرم انجام دهید.
  • شبکه های اجتماعی یک پلتفرم زنده هستند که نیاز به نظارت و تنظیمات مداوم دارند. سعی کنید برنامه ریزی‌های منظمی برای آنالیزهای معیارها ترتیب داده و عملکرد کمپین ها و برندتان را ارزیابی کنید.
  • جهت افزایش آگاهی از برندتان سعی کنید با افراد با نفوذ در حوزه کارتان ارتباط برقرار کنید.

هر چند وقت یک بار باید این معیار را اندازه گیری کرد؟

معیار آگاهی از برند یک معیار قدرتمند است که باید بازاریاب های دیجتال آن را به صورت ماهیانه ارزیابی کنند. اما این معیار فقط بخشی از اطلاعات مربوط به عملکرد بازاریابی آنلاین را در اختیارتان قرار می دهد. سعی کنید این معیار را به همراه معیارهایی همچون معیار منبع اولین بازدید، معیار بازگشت بازدیدکننده ها و معیارهای تبدیل آنلاین ارزیابی کنید، این معیار در یک گزارش به تنهایی مفهوم درستی ندارد.

داغ ترین مقالات
دیدگاهها

2 پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اشتراک گــذاری