webbranding

نکاتی برای نوشتن پیام های تبلیغاتی

آیا در زمان نوشتن پیام  تبلیغاتی، هیچ کلمه ای به ذهنتان نمی رسد؟ آیا ایده های خوب شما، فقط در ذهنتان باقی مانده و روی کاغذ، قابل نوشتن نیستند؟ اگر این طور است، شما تنها نیستید. موانع رایجی وجود دارند که بسیاری از ما، در زمان نوشتن متون تبلیغاتی با آنها روبرو می شویم.

حدود 6 ماه است بر روی یک استارت آپ جدید در حال کار کردن هستیم که به زودی به شما معرفی خواهیم کرد. یک هفته است که با مراحل آخر کار و اختلاف نظر ها در مورد ماهیت برند و شعار تبلیغاتی و متون تبلیغاتی مختلفی که نیاز داریم رسیده ایم. سعی کردم با مطالعه و تجربه چند خطی هم در این رابطه برای شما بنویسم شاید اگر شما هم در این مرحله هستید و دیگر از انتخاب نام   و دردسر های آن عبور کرده اید حالا از این چالش بزرگ نیز عبور نمایید. ( اگر در مورد انتخاب نام شرکت اطلاعاتی نیاز دارید اینجا کلیک کنید.)

در زمان نوشتن، خود را جای مشتری قرار دهید.

این مهم ترین جنبه یک پیام  تبلیغاتی  خوب است، اما اکثر اوقات، نادیده گرفته می شود. خود را به جای خواننده پیام تصور کنید، و دقیقا چیزی را بنویسید که او می خواهد بداند، نه چیزی که شما می خواهید بیان کنید. و در مورد شعار ها  و تله ها دقیق بنویسید. مثلا برای تبلیغات یک خیریه:

 

شما می توانید با هزار تومان دردی از دردهای یک کودک سرطانی بکاهید. حتی با هزار تومان نا قابل

البته منظور من در این مورد نفی تبلیغات و شعار تبلیغاتی ایشان نبود. این تبلیغات بسیار موفق بوده و فق قصد داشتم یک مثال ساده برای شما بزنم.

نکته دیگر اینکه شما تنها یک فضای کوچک برای جذب مشتری دارید، اگر تنها تأکید بر تجارت شما باشد، فرصت طلایی را از دست می دهید. به یاد داشته باشید که نگرانی اصلی مشتری، پاسخ گفتن به خواسته ها و نیازهای خودش است، نه افزایش رقم حساب مانده حساب شده در بانک ملی!

ساختار پیام  تبلیغاتی باید منظم باشد.

پیام  های تبلیغاتی، مانند مقالات ابتدایی، باید دارای یک مقدمه، متن اصلی و نتیجه گیری باشد.

  • در بخش مقدمه، شما دلیل ارسال پیام  را بیان می کنید.
  • متن اصلی، “گام فروش” شماست که در آن، توضیح می دهید چرا این پیشنهاد، بسیار عالی و غیر قابل تعمل خواهد بود.
  • نتیجه گیری، پیام  را خلاصه کرده و نقاط قوت، محصول یا خدمات را معرفی می کند. همین طور، این بخش از مشتری می خواهد تا از خدمات و محصولات شما استفاده کند.

پیام  باید به راحتی قابل خواندن باشد. پیچیدگی دشمن تبلیغات است !

بسیاری از پیام  های تبلیغاتی ، بدون اینکه خوانده شوند، دور انداخته می شوند، زیرا بیش از حد، پیچیده به نظر می رسند. 

برای ساده شدن پیام از دستورالعمل های زیر استفاده کنید:

  • حالت پیام ، باید شبیه مکالمه باشد، دقیقا مانند زمانی که صحبت می کنید. تون رسمی، در پیام  های تبلیغاتی، اثربخشی چندانی ندارد.
  • از جملات کوتاه استفاده کنید. وقتی با تون غیر رسمی، پیام  می نویسید، جملات خودبخود کوتاه تر می شوند.
  • پاراگراف ها مختصر باشند. افراد دوست دارند، در زمان خواندن، کمی استراحت کنند. اگر متنی که روان و طبیعی به نظر نمی رسد، دوری کنید.
  • پیام  خود را چند بار، ویرایش کنید. کلماتی که به اشتباه بیان شده یا از نظر گرامری دچار غلط هستند، علاوه بر سخت کردن، قابلیت خوانده شدن پیام ، اعتبار و اثربخشی پیام  شما را نیز از بین می برند. برندِ بی سواد و کالا های آن هیچ طرفداری ندارد.

توجه خواننده را جذب کنید

تبلیغات ALS
تبلیغات ALS

عنوان یا تیتر تنها به تبلیغات محدود نمی شود. از عنوان ها می توان برای پیام ها نیز استفاده کرد. بدین طریق، شما چیزی را به خوانندگان اعلام می کنید که با فونت بولد شده(برجسته)، باید توجهشان را جلب کند.
همین طور شما می توانید از هدلاین های بلند تر استفاده کنید (سه یا چهار جمله یا کلمه به نسبت متون) تا اهمیت اطلاعات را نشان دهید. در هر صورت، همیشه کاری کنید تا بازدیدکننده، متقاعد شود تا هدلاین را مطالعه کند. چیز شبیه به صفحات لندینگ در وب سایت های بزرگ.

کاری کنید تا خوانندگان علاقه مند شوند

با ارائه جریانی از اطلاعات به روز و جذاب، خواننده را درگیری پیام  خود کنید. با صدایی فعال بنویسید. جملات و پاراگراف ها را طوری بنویسید که خواننده، مشتاق به ادامه خواندن شود. هر جمله باید جذاب باشد. خوانندگان، به راحتی خسته می شوند.

کاری کنید، خوانندگان، خواهان محصولات شما شوند

این کار با جواب دادن به این پاسخ خوانندگان انجام می شود که، این کالا یا خدمات چه سودی برای من دارد؟ افراد، هر روز هزاران، تبلیغ، پست و بیل بورد مشاهده می کنند. تمامی این تاچ پوینت های تبلیغاتی (شما بگویید نقاط تماس)، سعی دارند، چیزی را به فروش برسانند. اگر پیام  شما، چیزی را به فروش نرسانده یا در اصل به طور مستقیم هم پیام تبلغاتی نباشد ولی به خوانندگان کمک کند تا مشکلی را حل نماید، این نقطه تمایز شما را از دیگران جدا کرده و به فروش محصولات شما کمک می نماید.

افراد خود محصول یا خدمات را خریداری نمی کنند آنها نتایج را می خرند

آنها به دنبال فوایدی هستند که از خریدشان، حاصل می شود. مثلا در تبلیغات یک رستوران خانوادگی توجه داشته باشید که شما غذا نمی فروشید، شما مکانی عالی برای تقویت پیوند خانوادگی به فروشی می رسانید که باعث افزایش صمیمیت و دوستی می شود. یا مثال قدیمی تبلیغات در فروش مته و ابزار های سواخ کنِ ” Black And Decker” که ایشان را از بازار جدا نمود:

ما مته نمی فروشیم ما سوراخی در دیوار را می فروشیم

از خوانندگان بخواهید تا کاری بکنند

اگر به مشتریان احتمالی، نگوئید که چه می خواهید، هیچ وقت، از خواسته شما آگاه نمی شوند. اگر می خواهید با شما تماس بگیرند، در پیام خود، این مسئله را بیان کرده و شماره تلفن خود را در پیام، قرار دهید. اگر می خواهید، که از نمایشگاه شما دیدن کنند، آنها را دعوت کرده و آدرس دقیق را همراه با زمان مراجعه، بیان کنید.

همین طور، بسیار مهم است که کاری کنید، خوانندگان سریعا دست به کار شوند. هر چه، مدت زمان پاسخ گفتن آنها طولانی تر شود، احتمال برگشتن و خرید از شما، کمتر می شود. اگر یک تبلیغات با پیام بسیار خاص یا پیشنهاد ویژه ای را اجرا می کنید، باید دارای زمان محدودی باشد. اگر تعداد محدودی کالا در اختیار دارید، حتما مقدار محدود محصول را بیان کنید. این باعث احساس فوریت در افراد می شود تا دستورالعمل نوشته را دنبال کنند.
از همین حالا شروع کنید . دقیق بنویسید و بارها مطالعه کنید و دوباره بنویسید. سعی کنید متون خود را فقط با افرادی که صلاحیت و یا سواد تبلیغاتی دارند برای مشورت مطرح کنید. از کسی که سواد تبلیغاتی ندارد برای مشورت یا نظر دهی استفاده ننمایید.

منابع :

کتاب ادبیات تبلیغات، نوشته رابرت دابل‌یو بلای

کتاب تبلیغات تجاری، نوشته ویلیام ولز. جان برنت

داغ ترین مقالات
دیدگاهها

5 پاسخ

  1. عالی بود
    مخصوصا این قسمت:کاری کنید، خوانندگان، خواهان محصولات شما شوند

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اشتراک گــذاری