webbranding

ارزش برند فیسبوک

facebook-logo

فیسبوک | ارزش برند: ۴۵,۱۶۸ میلیون دلار | رشد سالانه: -۶٪

فیسبوک شبکه اجتماعی و خدمات شبکه سازی اجتماعی آمریکایی که توسط دانشجوی هاروارد، مارک زاکربرگ با کمک سایر دانشجویان به راه افتاد و این روزها در کنار ۳ شرکت بزرگ اپل، گوگل و آمازون ۴ غول شرکت های تکنولوژی دنیا هستند.

تاریخچه فیسبوک

در سال ۲۰۰۳ میلادی، زاکربرگ یک سایت ویژه دانشجویان دانشگاه هاروارد به نام Facemash ساخت که به سرعت بازدید کنندگانش زیاد شدند و پس از کش و قوسهای فراوان با دانشگاه سرانجام در ۲۰۰۴ با سرمایه دوستش که هر یک ۱۰۰۰ دلار سرمایه گذاری کردند فیسبوک را ساخت. این شبکه اجتماعی در ابتدا فقط برای ارتباطات دانشجویان هاروارد بود ولی به سرعت بین سایر دانشگاه ها هم گسترش یافت. تا سال ۲۰۰۵ چندین مرتبه سرمایه جذب کرد.

در سال ۲۰۰۵ شرکت‌هایی مانند یاهو و گوگل پیشنهادهایی برای خرید فیسبوک دادند که توسط زاکربرگ رد شد. با این حال شرکت مایکروسافت توانست ۱/۶٪ از سهام آن به همراه حق ویژه تبلیغ در آن را به قیمت ۲۵۰٫۰۰۰ دلار بخرد.

در سال ۲۰۰۶ فیسبوک به روی هر فردی که حداقل ۱۳ سال سن و یک ایمیل معتبر داشت باز شد. در سال ۲۰۰۹ فیسبوک پر استفاده ترین شبکه اجتماعی شد. ارزش فیسبوک در سال ۲۰۱۰ به ۴۱ میلیارد دلار رسید.

دارایی های برند فیسبوک

در سال ۲۰۱۲، فیسبوک توانست اینستاگرام را  به قیمت ۱ میلیارد دلار تملک کند. در همان سال زاکربرگ تعداد افراد فعال فیسبوک در ماه را ۱ میلیارد نفر اعلام کرد. در همان سال هم پلتفرم تبلیغاتی فیسبوک را راه اندازی کرد که سود فراوانی را تا امروز نصیب فیسبوک کرده است.

فیسبوک در فوریه ۲۰۱۴ شرکت پیامک‌ رسانی واتس‌ اپ را به بهای ۱۹ میلیارد دلار خریداری کرد که بزرگترین خریدش تا آن تاریخ بود.

ارزش های برند فیسبوک

ماموریت فیسبوک، توانمند سازی مردم برای ساخت جامعه و نزدیک کردن آنها به همدیگر است.  در حال حاضر بزرگترین شبکه اجتماعی دنیا با بیش از ۲/۳ میلیارد کاربر فعال است. در سال ۲۰۱۸، درآمد فیسبوک به ۵۵/۰۱۳ میلیون دلار رسید.

قدرت برند

هر یک از شاخص های برند نمایانگر یکی از پتانسیل های رشد آن است. ارزیابی قدرت برند، بزرگترین فرصت ها و ریسک های برند در فضای کسب و کار شما را آشکار می کند.

آشنایی با معیارها و شاخص های ارزش گذاری برند

در زیر ۳ شاخص برتر و تاثیرگذار این برند را به رنگ قرمز مشاهده می کنید:

شاخص های درونی برند

ابعاد داخلی برند - شفافیت

شاخص های بیرونی برند

ابعاد بیرونی برند - تمایز - حضور

نمودار رشد سالانه ارزش برند فیسبوک

منابع:
ویکی پدیا
اینتربرند

داغ ترین مقالات
دیدگاهها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اشتراک گــذاری