webbranding

رازهایی که باعث می شوند محصول شما ویروسی شوند

چرا بعضی از کالا ها ویروسی پخش می شوند و مثل یک بیماری مسری هستند؟
برای پاسخ گفتن به این سوال تحقیقات زیادی انجام داده است . همه محصولاتی که مثل ویروس آنفولانزا مسری هستند 6 مشخصه مشترک دارند. مشخصاتی که می توان از آنها تقلید کرده و هر محصولی را ویروسی کرد.

” مردم معمولا فکر می کنند که محصولات مسری تنها از شانس بهره می برند، اما من می گویم ویروسی شدن ربطی به شانس نداشته و مسئله ای تصادفی نیست. این کار به علم نیاز دارد.”

در تحقیقات  بین المللی مشخص شده است که شرایط و خصوصیات خاص باعث می شوند مشتری تشویق شود محصولی خاص را به اشتراک بگذارد. هر تجارتی می تواند این دیدگاه ها را در مشتریان ایجاد کرده تا بتواند یک محصول ویروسی ایجاد کند.

“حتما نیاز به بودجه تبلیغاتی عظیم نیست.”

تقریبا نیمی از تصمیم گیریهای مشتریان در رابطه با خرید محصول به بازاریابی کلامی بستگی دارد – این نوع بازاریابی مطمئن تر از تبلیغات سنتی است و عملکرد هدفمندانه تری دارد.  به علاوه اکثر این تعاملات به صورت آفلاین رخ می دهند یعنی جایی که تبلیغات به آن دسترسی ندارند.

” قابل اعتماد بودن یکی از دلایلی است که باعث می شود بازاریابی  طی  صحبت ها و تعاریف مشتریان تأثیر قابل توجهی بر رفتار مشتریان دیگر داشته باشد.”

برای تولید محصول ویروسی که مشتری دوست داشته باشد معتبر بودن آن را با دیگران نیز به اشتراک بگذارد باید از این عناصر کلیدی در طراحی محصول بهره برد:

1.    تجارت اجتماعی.

مشتریان بیشتر زمانی دوست دارند از محصولی استفاده کنند که آن کالا باعث ایجاد حس خاص بودن در آنها شده و به آنها تلقین کند که از سایر مردم جدا هستند. برای مثال پوشاک و به خصوص مانتو های خانم ها که به تازگی توسط مزون های خاصی در شمال شهر فروخته می شوند . ایشان عموما از یک مدل تعداد کمی تولید می کنند و یا اینکه فقط اشخاص خاصی می توانند از ایشان خرید کنند ، جون قیمت ها به شدت بالاست.  انحصاری بودن خرید باعث می شود حس کنند با دیگران متفاوت هستند. ایشان گاهی فقط و فقط هم برای مشتریان خاصی کار می کنند و هیچ کس نمی تواند غیر از داشتن معرف از ایشان خرید کند.

2.    محرک ها.

محصولات می توانند به بخشی از زندگی روزه ما تبدیل شوند، بنابراین شما می توانید یادآورها و دلایلی طراحی کنید که مشتری را دوباره به سایت شما هدایت می کند. برای مثال فیس بوک و توتیر  هر بار که به شما ایمیل می زنند شما را دوباره به سایت خود هدایت می کنند. از این محرک ها می توان در ایمیل مارکتینگ هم استفاده کرد.

3.    تأثیرگذاری احساسی.

 اگر محصول احساساتی خاص را در فرد بروز دهند، مثلا مشکلی پر استرس را حل کرده یا باعث  از بین رفتن ناراحتی در یک روز افسرده شوند، او به محصول ایمان پیدا کرده و به آن وابسته می شود. برای مثال اگر مقاله ای در یک وب سایت فوکاهی باعث خنده شما شود احتمال به اشتراک گذاشتن آن با دوستانتان افزایش پیدا می کند.

4.    در معرض دید بودن.

خصوصیاتی که باعث تمایز یافتن محصول می شوند، مانند لوگو خاص یا استفاده از رنگی خاص،  باعث می شوند مشتری راحت تر در زمان استفاده از محصول به برند آن توجه کنند. برای مثال شما سریعا با نگاهی کوتاه نیز آیپاد را تشخیص می دهید  زیرا آیفون از هدفون های سفید استفاده می کند در حالی که سایر شرکت ها ار رنگ های تیره و مشکی استفاده می کنند.

5.    ارزش عملی.

 مشتریانی معمولا محصولی واقعا مفید که به کاربر کمک می کند مشکلاتش راحت تر برطرف شوند را به دیگران نیز توصیه می کنند.  برای مثال نرم افزار تبلت اور نوت(Evernote) به افراد کمک می کند اطلاعات را به سادگی دسته بندی کرده و اتفاقات مهم را به آنها یادآوری می کند، بنابراین در زمان جست و جو افراد زیادی آن را به دیگران پیشنهاد کرده اند. این نرم افزار اندروید الان روی تبلت من هم هست. واقعا خیلی عالی بوده و من خودم این نرم افزار رو به اشتراک گذاشته ام. این نرم افزار الان جزو پر فروش ترین و همه گیر ترین های اندروید است.

6.    داستان.

 اگر افراد باید اطلاعاتی در مورد محصول شما را به اشتراک بگذارند، آنها باید توانایی گفتن داستان آن را داشته باشند.  این مسئله می تواند به سادگی یک جمله مشخص در مورد کاری باشد که محصول انجام می دهد یا اینکه  داستانی پیچیده و کامل باشد که بوجود آمدن و استفاده های محصول را توضیح میدهد. برای مثال افرادی که کالایی را خریداری می کنند که قسمتی از درآمد آن به یک موسسه خیریه داده می شوند با افتخار در مورد آن به دوستان خود توضیح می دهند.

داغ ترین مقالات
دیدگاهها

یک پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اشتراک گــذاری