احتمال این وجود دارد که به دلایلی از قبیل ، اتمام تاریخ انقاضی دامنه و هاست و یا پنالتی شدن توسط موتورهای جستجو مخصوصا الگوریتم پاندا و یا دلایلی دیگر ، سایت شما از حالت ایندکس خارج شده است یا اینکه دیگر صفحات شما ایندکس نمی شوند ؟و یا حتی اینکه مطالب جدیدی که به سایت خود اضافه می کنید ، دیگر ایندکس نمی شود؟ ، در این مقاله قصد داریم تمام این مشکلات احتمالی را از پیش روی برداریم.
برای یک سایت ، مشکل De-Index شدن ِ مشکلی بسیار حاد محصوب می شود ، و در این شرایط سوالی که پیش می آید این است که چگونه می توان این مشکل را حل کرد ، اما مشکل De-Index شدن ، آخر راه یک سایت نیست ، بلکه می توان آن را بازیابی یا ریکاوری کرد. زمان این بازیابی بستگی به وسعت سایت شما دارد ، سایت شما هر چه صفحات بیشتری داشته باشد ، این بازاریابی بیشتر طول خواهد کشید ،باید روی حدود یک هفته یا بیشتر روی آن حساب کنید.
در طول این عملیات بازایابی به صورت کم کم صفحات شما بیشتر ایندکس خواهد و بازدید بیشتری را کسب خواهید کرد.
تصویر زیر تعداد ایندکس های سایتی است که به دلایلی در حال De-Index شدن است
ما قصد داریم این مشکل را بطور کامل حل کنیم.
چندی پیش یکی از دوستان وب برندینگ ، به دلیل تغییر DNS سایت خود ، کاملا دچار De-Index شده بود ، تصویر زیر نموداری را به نمایش گذاشته است که تصویری از Google Webmaster می باشد ، همانطور که مشاهده می نمائید ، در این چند روز اخیر ایندکس های این سایت ، کم و کم تر می شود ، به گونه ای که دیگر ترافیک چندان زیادی از گوگل دریافت نمی کند:
اما ، با تلاشی که تیم وب برندینگ برای این سایت انجام داد ،(که آن ها را در این مقاله اعلام خواهیم کرد) توانستیم ترافیک این سایت را بازیابی کنیم و مجددا صفحات را از حالت De-Index خارج کنیم.
این اتفاق پس از سه هفته رخ داد ، علاوه بر این که ترافیک این سایت بازگشت ، بلکه دچار افزایش ترافیک نیز شد و همچنین تمام صفحات این سایت نیز ایندکس شدند:
برای اینکه بتوانید سایت خود را از حالت De-Index خارج شوید ، نسخه ما را دنبال کنید:
اولین مرحله و البته مهمترین گام :
اگر سایت شما بدلیل عبور از خط قرمز های گوگل بوده است ، به حالت De-Index در آماده است ، بهتر است که اول خود را ریکاوری کنید ، برای اینکه بفهیمد این مشکلات خط قرمز ها چه بوده اند می توانید این مقاله را مطالعه نمائید. اما اگر دلیل De-Index شدن سایت شما به دلیل اختلالات در سرور سایت می باشد ،مطمئن شوید که سرور شما دیگر اختلالی ایجاد نمی کند و یا اینکه حتی می توانید عطای آن را به لقایش ببخشید ، یعنی می توانید سرور سایت خود را به سروری دیگر انتقال بدهید.یه اندازه 99.9 درصد اطمینان داشته باشید که گوگل به غیر از این دو مورد ، سایت شما را De-Index نمی کند ، پس از اینکه از موارد فوق اطمینان حاصل نمودید ، باید نقشه سایت خود را مجددا به گوگل معرفی کنید (این کار ممکن است در یک مدتی خیلی کوتاه ترافیک سایت شما کاهش پیدا کند) ولی معرفی مجدد نقشه سایت در این مواقع بسیار مسمر ثمر است. سپس آخرین کاری که در مرحله اول باید انجام دهید این است که ابزار فوق سری fetch as GoogleBot استفاده نمائید. خیلی از افراد فکر می کنند که fetch as GoogleBot یک ابزار بسیار ساده است که گوگل زیاد توجهی به آن ندارد ولی مطمئن باشید که گوگل توجه بسیار زیادی به آن می کند و حداقل یک سوم خزیدن خزنده های آن ، وابسته به این ابزار رایگان می باشد.
حال گوگل دوباره خزیدن در سایت شما را شروع می کند :
حال وقت آن است که شما دست به کار شوید و به گوگل اعلام کنید که ما در حال کاریم و بی کار ننشسته ایم ، شما در این مدت که گوگل سایت شما را re-Crawl می کند ، باید ترافیک برای سایت خود جمع آوری (البته از راه درست و کاملا منطقی) برای اینکار موارد زیر را انجام دهید
- در شیکه های اجتماعی وجود داشته و با دوستان اینترنتی خود کامنت رد و بدل کنید و سایت خود را در شبکه های اجتماعی تبلیغ کنید
- به کاربران خود ایمیل ارسال کنید (البته نه به صورتی که آن ها از ایمیل شما خسته شوند)
- به گوگل توجه زیادی داشته باشید ، گوگل ، شبکه اجتماعی خود را از دیگر شبکه ها حتی فیس بوک و توئیتر بیشتر دوست دارد . صفحات سایت خود را در شبکه های اجتماعی به اشتراک بگذارید (برای انجام این کار ، لینک سایت صفحات خود را در شبکه های اجتماعی کپی کرده ، سپس متنی کوتاه در ورد صفحه خود تایپ نمائید و دیگر خود شبکه های اجتماعی تصویری از آن صفحه را برای شما Load می کنند و سپس پست خود را به اشتراک بگذارید.)
نکته مهم : برای خارج شدن از De-Index موتورهای جستجو مخصوصا گوگل ، سیگنال های شبکه های اجتماعی بسیار بسیار مهم هستند.
چند گام بعد ، مقداری باید بیشتر زحمت بکشید:
این مرحله کمی نیاز به کاری بیشتر دارد و این قسمت به بزرگی و عظمت سایت شما بستگی دارد ، باید بررسی کنید که عناصر زیر در سایت شما وجود نداشته باشد:
- محتوای تکراری
- عناوین و متا تگ های تکراری
- Anchor-Text های تکراری
چون زمانی که شما از ابزار fetch as GoogleBot استفاده می نمائید ، گوگل به سایت شما سر می زند و سایت فعلی شما را به سایت گذشته شما (یعنی قبل از انجام تغییرات و استفاده از ابزار fetch as GoogleBot) مقایسه می کند ، وقتی ببیند که شما مشکلات را حل کرده اید ، گوگل خوشحال می شود و شما را به حالت قبلی و یا حتی بهتری در خواهد آورد.
گام آخر و یا شاید هم گام اول :
به عمل de-indexation به عنوان یک حکم اعدام نگاه نکنید!!! :
برای هر کاری ، ریکاوری وجود دارد ، حتی برای گوگل پاندا …