webbranding

مرغ و تخم مرغ در تجربه کاربری

ابتدای تجربه کاربری

یکی از بزرگترین نقدهایی که در مورد فرآیند سئو وجود دارد، این است که سئو، کاملا خود مختار عمل می کند – یعنی، وب سایت ها، را طوری دستکاری می کنند تا ظاهری داشته باشند که موتورهای جست و جو، دوست دارند ببینند. متخصصین سئو، توجهی به فواید تجربه کاربری ندارند.

تجربه کاربری

به نظر می رسد، که یک تضاد بین سئو ( اگر نمی دانید سئو چیست اینجا کلیک کنید و بیشتر یاد بگیرید ) و ایجاد تجربه کاربری وجود دارد. از همه چیز گذشته،  اگر شما، همیشه به دنبال  موفقیت طبیعی در موتورهای جست و جو باشید، شما ناخودآگاه، محیطی را می سازید، که اصلا برای افراد واقعی جذاب و خوشایند نخواهد بود.

در واقع، من اصلا با این مسئله، موافق نیستم.

همان طور که در مثال های بعدی مشاهده می کنید، موارد زیادی وجود دارند که در آن، این دو مسئله، در کنار هم، به خوبی عمل می کنند. اگر شما عملکرد بهینه در هر دو حیطه داشته باشید، می توانید محیطی بسازید که  به راحتی توسط موتورهای جست و جو، قابل دسترسی بوده و بازدیدکنندگان واقعی نیز، تجربه بسیار خوبی از سایت، خواهند داشت.

برای ایجاد تجربه کاربری و سئو بهتر از نقشه سایت(Sitemap) و ناویگیشن ساده استفاده کنید

استفاده از نقشه سایت و روش های ناویگیشن موثر، در دیدگاه سئو، اهمیت ویژه ای دارند. موتورهای جستو جو، بودجه کراولینگ محدودی دارند. یعنی آنها، تنها تعداد کمی از صفحات سایت شما را شاخص گذاری می کنند. اگر موتورهای جست و جو، در ناویگیت کردن مراحل متفاوت سایت، به مشکل بر بخورند(چه به علت نبود لینک درونی یا سیستم گشت زنی فلش یا نظیر آن )، احتمالا موتورهای جست و جو، توانایی کراول کردن را نخواهند داشت.
در نتیجه، نقشه سایت و استراتژی های گشت زنی موثر، برای موتورهای جست و جو خوب هستند. اما این مسئله باعث می شود، که کاربران نیز، به راحتی، از صفحات متفاوت سایت دیدن کنند. توجه داشته باشید، که کاربران نیز، از سادگی استقبال می کنند. در واقع، هیچ کسی، زمان کافی برای بررسی کردن دقیق صفحات را نداشته، تا بتواند اطلاعات مشخص را از میان، سیستمی پیچیده پیدا کند. شما باید اطلاعات را به راحتی در دسترس آنها قرار دهید و این مسئله به سیستم ناویگیشن ساده نیاز دارد.
بنابراین، هم کاربران و هم موتورهای جست و جو، از نقشه سایت و سیستم گشت زنی ساده – و مبتنی بر HTML سود خواهند برد. در چنین سیستم گشت زنی، تمامی صفحات سایت، با حداکثر سه کلیک، قابل دسترسی هستند.

عناصر تجربه کاربری و سئو را ترکیب کنید

مردم - سئو و تجربه کاربری
مردم – سئو و تجربه کاربری

از دیدگاه سئو، مقدار زیادی متن، تأثیر مثبتی خواهد داشت. نه تنها، این مسئله باعث درک بهتر نقطه تمرکز سایت برای عنکبوت های موتورهای جست و جو می شود (و در نتیجه افزایش احتمالی اینکه، شما در کلمات مرتبط، رتبه بالاتری دریافت کنید)، بلکه قدرت کشف شدن کلمه کلیدی توسط وب مسترها را نیز افزایش می دهد. (و در نتیجه باعث افزایش رتبه شما در کلمات مختلف می شود).
اما از دیدگاه، تجربه کاربری،  محتوایی که شامل مقدار زیادی متن پشت سر هم می شود، بسیار خسته کننده است.  هیچ کسی دوست ندارد، بر روی یک وب سایت جدید کلیک کرده و حجم زیادی مطلب، در هر صفحه منتظر او باشد.
با توجه به این نکته، شما نباید بین محتوای متنی(محبوب موتورهای جست و جو)، و تجربه گرافیکی (محبوب بازدیدکنندگان)، انتخاب کنید. شما باید تعادل را رعایت کنید. از آنجا، که لحظات اول تعامل با وب سایت، اهمیت زیادی دارد، شما باید کاری کنید که بازدیدکنندگان، جذب سایت شوند. پس در محل ورود آنها به سایت، شما باید عناصر گرافیکی خوب را در بالای صفحه قرار دهید(جایی که معمولا، کاربران، اول با آن روبرو می شوند). برای محتوای متنی نیز، شما می توانید مطالب بلاگ را در پایین صفحه قرار دهید(که توسط موتورهای جست و جو نیز قابل دسترسی است.) بدین صورت، هر دو طرف راضی خواهند شد و شما موفق.

محتوا را برای کاربران و موتورهای جست و جو، تولید کنید

محتوا و سئو
محتوا و سئو

همان طور، که هر وب مستری، با کمترین درک از سئو می داند، محتوا بیشترین اهمیت را در دنیای پست مدرن و وب سایت های دنیای جدید دارد. محتوای، فواید زیادی برای سئوی سایت دارد – از افزایش احتمال شاخص گذاری شدن سایت برای کلمات کلیدی هدفمند گرفته تا افزایش نمره “تازگی(Freshness)” کلی و در نتیجه افزایش رتبه بندی در موتورهای جست و جو. و در اکثر موارد،  اضافه کردن محتوای با کیفیت به سایت، و به طور منظم،  به معنای تجربه کاربری،  بسیار بهتر نیز خواهد بود.
اشتباه افراد در زمان نوشتن محتوا، این است که نمی دانند، چطور آن را بهینه سازی کنند. دیگر، تراکم کلمات کلیدی، تأثیری در سئو ندارد، اما بسیاری از وب مسترها، هنوز باور دارند که باید پاراگراف هایی مثل مورد زیر را بسازند تا بتوانند در رتبه های بالای موتورهای جست و جو قرار گیرند.
” مغازه کادو فروش ملیسا، کادوهایی با کمترین قیمت را دارد. مغازه او، کادو مخصوص بانوان، کادو مخصوص مردان،  کادو مخصوص کودکان،  کادو مخصوص حیوانات خانگی و غیره را به فرش می رساند. کادوهای ارزان قیمت آن، برای هر موقعیتی مناسب هستند، پس حتما، در زمان نیاز به کادوی ارزان قیمت، به این مغازه سر بزنید.”
نه … این درست نیست!
در زمان انتخاب کلمات کلیدی، بهتر است، کلمات کلیدی هدفمند را در تگ های هدلاین، عنوان و متن اصل محتوا، قرار دهید. اما بیشتر از یک کلمه کلیدی را در هر بخش قرار ندهید. همین مقدار، برای بهینه شدن وب سایت برای موتور های جستجو کافی است ( در واقع، زیاده روی در قرار دادن کلمات کلیدی، می تواند شما را مستعد جریمه بهینه سازی بیش از حد کند). همین طور، این مسئله باعث آزار خوانندگان شده و حتی ممکن است، سایت شما را ترک کنند. امروز به نظر من در یک متن چگالی بیش از یک الی 3 درصد خطرناک است.

بعد از من صد بار تکرار کنید:

محتوای طبیعی، و با کیفیت هم برای خوانندگان و هم برای عنکبوت های موتور جست و جو، مفید است!

از فلش خودداری کنید

فکر کنم، هر کسی بداند که استفاده از فنآوری های از مد افتاده و قدیمی، مضر خواهد بود، نه؟
اگر چه موتورهای جست و جو، از نظر توانایی تشخیص و تجزیه محتوای موجود در فلش،  پیشرفت زیادی داشته اند،  اما هنوز توانایی پردازش کردن کامل آن را ندارند. مطمئنا، قرار دادن محتوایی که موتورهای جست و جو، توانایی درک آن را ندارند، اصلا تأثیر خوبی در نتایج موتور های جستجو ندارد.  در بهترین حالت، شما اطلاعات بسیار مهم که برای سئو لازم هستند، را در محتوایی قرار داده اید که موتور های جست و جو، توانایی پردازش کامل ان را ندارند.
در ضمن،  فلش می تواند به معنای یک کابوس برای کاربران باشد! دیگر بازدیدکنندگان، تحت تأثیر اشیای متحرک در سایت قرار نمی گیرند. امروزه، افراد، اطلاعات را در سریعترین زمان ممکن می خواهند. این بدین معناست که آنها نمی خواهند زمان خود را برای صفحات پر از فلشی، تلف کنند که چند دقیقه برای لود شدن زمان نیاز دارند. شما نباید اطلاعاتی را که زمان زیادی برای آن صرف کرده اید، را با یک معرفی سنگین، هدر دهید.
پس، می توان نتیجه گرفت که فلش، هم برای سئو و هم برای تجربه کاربری، مخرب خواهد بود. پس هم به خاطر خودتان و هم به خاطر کاربران عزیزتان،  از شر فلش، خلاص شوید.

مارک آپ میکرودیتا را در صفحه خود ترکیب کنید

آخرین نقطه تقاطع بین سئو و تجربه کاربری که اهمیت زیادی دارد، تأثیر استفاده از میکرودیتا بر عملکرد سایت است.
از دیدگاه سئو، میکرودیتا – مخصوصا آن دسته که از پروتکل های Schema.org  استفاده می کنند – می توانند، اطلاعات بیشتری را نسبت به هدف و نیت سایت، به موتورهای جست و جو نشان دهند. برای مثال، اضافه کردن تگ “ItemType” به HTML صفحه، می تواند به شما اجازه دهد که صفحه مربوط به “غرور و تعصب” به این کتاب اشاره می کند، نه فیلم آن.
در نتیجه، موتورهای جست و جو که توانایی تفسیر کردن این داده دارای ساختار هستند، می توانند سایت را در کلمه های مرتبط تر قرار داده و دیگر نیازی به ارائه اطلاعات بیشتر نیست.

میکرو دیتا ها و تجربه کاربری
میکرو دیتا ها و تجربه کاربری

همان طور که تا به حال متوجه شده اید، کاربران نیز می توانند، از میکرو داده استفاده های زیادی کنند. در بسیاری از موارد، تگ” rel=author”، اطلاعات بیشتری را به نمایش می گذارد که در جست و جوی طبیعی، در کنار لیست سایت ها، نشان داده می شود. این مسئله، نه تنها به کاربر کمک می کند تا انتخاب مطمئن تر و آگاهانه تری داشته باشد، بلکه تأثیر قابل توجهی بر کلیک های میانی در صفحه نتایج جست و جو دارد.( البته گوگل برای بهتر شدن رابط کاربری موبایل همین امروز مقداری از اطلاعات اضافه مثل عکس های را از نتایج جستجو حذف کرده است.)
همان طور که می بینید، سئو و تجربه کاربری، در بسیاری از اوقات، اهداف یکسانی داشته و شما می توانید وب سایتی را بسازید که علاوه بر بهینه بودن برای موتورهای جست و جو، مکانی عالی برای کاربران نیز محسوب می شود. اما اگر در هر حیطه ای، بین این دو مسئله تضاد بوجود آمد، باید بدانید که اولویت اول کاربران هستند. عملکردهای بهینه سئو، همیشه یکسان نیست، اما کاربران همیشه وجود دارند. از همه چیز گذشته، هدف از وب سایت، جذب مشتری است نه جذب موتورهای جست و جو.

مقوله رابطه سئو و تجربه کاربری مقوله ای بسیار پیچیده است. همین مقاله اولین نوشته ما در مورد تجربه کاربری بود و قاعدتا باید با معرفی تیم طراحی سرویس و تجربه کاربری ما همراه می بود. ولیکن طی صحبت من و مدیر سئوی وب برندینگ و نیز مسئول تیم تجربه کاربری به این نتیجه رسیدیم به جای معرفی تیم ابتدا سعی کنیم مطلبی بسیار غرض مند برای گوگل بفرستیم تا رتبه بندی ما در نتایج موتور جستجو در کلمه ” تجربه کاربری ” روند بهتری و بعد از باز شدن جاده پیشرفت در موتور جستجو ادامه مسیر بدهیم…..

می دانید به نظر من قضیه سئو و تجربه کاربری قضیه مرغ و تخم مرغ است. راستی . دوستان در حال تولید نسخه جدید وب وب برندینگ با بهترین تکنیک های تجربه کاربری هستند.

داغ ترین مقالات
دیدگاهها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اشتراک گــذاری