webbranding

6 دلیل افت ناگهانی سایت در موتورهای جستجو

شاید این اتفاق برای سایت شما نیز رخ داده باشد که ناگهان موارد جستجوی سایت شما  رفته رفته در صفحه های اول موتورهای جستجو کم و کم تر شود و ترافیک سایت شما تا 85 درصد کاهش پیدا کند .
این اتفاق می تواند در یک چشم به هم زدن رخ دهد ، تمام رویای های شما به یک واقعیت دردناک تبدیل می شوند و  ترافیک سایت شما روز به روز کاهش پیدا می کند.


اگر شما هم درگیر این بحران هستید ،میتوانید از این مقاله به خوبی بهره مند شوید ، این مقاله شش پرسش و پاسخ را به ترتیب اهمیت ایجاد نموده تا شما دلیل یا دلایل افت ناگهانی سایت خود در موتورهای جستجو را بیابید.

آنالیز وب سایت و افت ترافیک
آنالیز وب سایت و افت ترافیک

قبل از شروع پرسش و پاسخ ، در صورتی که سایت خود را از قبل در Google Webmaster ثبت نموده اید ، با استفاده از اکانت جیمیل خود وارد بخش Google Analytics شده و به در منوی سمت چپ سایت ، مراحل زیر را طی نمائید :
Traffic Sources->Sources->Search->Organic and select a 6 month date range
حال برای سایت شما یک نمودار رسم می شود که آمار بازدید از سایت شما را در 6 ماه گذشته  نمایش می دهد ، اگر این نمودار ، همانند شکل فوق باشد ، حتما سایت شما با یک مشکل جدی رو به رو می باشد .

سوال اول : آیا  Google Analytics به شما اخطار یا راه پیگیری نداده است؟

شاید زمانی که افت ناگهانی جستجو برای سایت شما رخ می دهد ، Google Analytics ، پیغامی مبنی بر حل این مشکل به شما داده باشد برای  اطلاع از پیغام  و همچنین رفع ابزار های بسیار زیادی وجود دارد که شما می توانید از آنها استفاده نمائید همانند:
1) افزونه ای برای فایرفاکس https://addons.mozilla.org/en-us/firefox/addon/ga-is-google-analytics-install/
2) افزونه ای برای گوگل کروم (ساخت شرکت گوگل ) : https://chrome.google.com/webstore/detail/jnkmfdileelhofjcijamephohjechhna

سوال دوم : آیا تغییر ناگهانی در وب سایت رخ داده است ؟

گاهی اوقات پیش می آید که سایت خود را مجددا طراحی می نمائید (طراحی دوباره)، یعنی چند روزی سایت به نمایش گذاشته نمی شود و همچنین آدرس دیگری را در این چند رو فراهم نکرده اید که ، سایت شما در این مدت به آدرس دیگری redirect شود ، این عمل یاعث نابودی رتبه سایت شما می شود ، علاوه بر این ، این تغییرات ممکن است فقط به طراحی مجدد قالب محدود نشود ، بلکه اگر شما محتوای سایت خود را حذف کرده باشید یا اینکه به گونه  ای حذف شده باشند  یا ساختار سلسله مراتبی سایت خود را تغییر داده باشید ، این کار عواقب چندان جالبی را برای شما نخواهد داشت ، برای حل این مشکل نیز یک راه گریزی نیز وجود دارد ، برای این کار شما می توانید از پایگاه Wayback Machine استفاده نمائید ، این پایگاه ، Archive مطالب سایت شما را نگهداری خواهد کرد .

نکته :
 این پایگاه از دامنه های ir پشتیبانی نمی کند.!

در ضمن اگر شما از یک CMS خاص برای مدیریت سایت خود استفاده می نمائید ، در صورتی که یک تغییر ناگهانی ناخواسته در سایت شما پیش آید ، این CMS ها Log هایی را ذخیره می کنند که دلیل این کار را برای شما بیان خواهند کرد.

سوال سوم : آیا سایت شما هک شده است؟

همیشه هک کردن یک وب سایت به معنای از بین بردن آن نیست ، هکرها ممکن است بدون این که شما متوجه شوید ، سایت شما را به یک اسپم تبدیل کنند ، حتی می توانند یک دایرکتوری پر از اسپم در سایت شما ایجاد نمایند ، بدون اینکه شما متوجه شوید ، و زمانی که موتورهای جستجو به سراغ سایت شما می آیند ، سایت شما را به عنوان یک سایت اسپم تشخیص داده و بدین گونه رتبه سایت شما ویران می شود.
نصب ابزار  وب مستر گوگل و بینگ مایکروسافت کمک بسزایی در امر تشخیص آسیب پذیری سایت خواهند نمود ، همچنین استفاده از کلمه کلیدی links برای وب سایت ها همانند links:yoururl در گوگل شما را در شناسایی اسپم ها راهنمایی می نماید.
مراحل جلوگیری از هک شدن سایت بستگی به CMS مورد استفاده توسط سایت دارد ، این موارد می تواند شامل ، Backup گیری از اطلاعات و محتویات سایت ، تغییر پسورد FTP ، کلمه عبور سایت و پایگاه داده باشد.
به صورت عمومی برای حفظ امنیت بیشتر  سایت خود سعی کنید :

  • همواره از آخرین نسخه CMS سایت خود استفاده نمائید
  • از کلمات عبور (Passwords) پیچیده و ترکیبی استفاده نمائید
  • از ورژن های مختلف سایت خود به صورت اتوماتیک Backup بگیرید.
  • از ابزارهای وب مستر بینگ و opt-in در ایمیل ها استفاده نمائید.

نکته :
Opt-in به معنای جمع آوری ایمیل ها می باشد البته نه برای سوء استفاده به عنوان اسپم

سوال چهارم : آیا موتورهای جستجو ، الگوریتم خود را آپدیت کرده اند ؟

زمانی ممکن است سایت شما در عین بروزرسانی ، انجمن خوب ، وبلاگ خوب و… به طور ناگهانی دچار افت قابل توجهی از سوی موتورهای جستجو شود ، اگر وب سایت شما نیز قربانی یک به روزرسانی الگوریتم می باشد ، در ابتدا باید تجزیه و تحلیل کنید که موتورهای جستجو در الگوریتم جدید خود ، نسبت به چه استراتژی هایی حساس شده و ان را تقلب به حساب می آورد ، اگر این مسئله تغییر الگوریتم به صورت عمده باشد ، ممکن است لازم باشد شما نیز ساختار سلسله مراتبی سایت خود را از قبیل محتوا ، لینک ها و … تغییر دهید.

سوال پنجم :آیا شما در رتبه بندی توسط موتورهای جستجو مجازات شده اید؟

اگر موتورهای جستجو الگوریتم خود را آپدیت کنند و شما همواره خود را به صورت متقابلی بروزرسانی نکنید ، شما دچار یک افت قابل توجه از لحاظ رتبه بندی خواهید شد ، به طور خلاصه ممکن است که شما  در گذشته از لینک های خراب یا محتوای اسپم در سایت خود استفاده کرده باشید و با الگوریتم جدید موتورهای جستجو مواجه شده باشید ، این الگوریتم های جدید ، لینک ها و محتوای اسپم شما را شناسائی نموده اند ، و اینگونه سایت شما با افت رتبه بندی مجازات خواهد شد ، برای حل این مشکل بهتر با  یک مشاور سئو مشورت نمایید.

سوال ششم : آیا سایت شما قربانی سئو منفی نشده است ؟

اگر شما هیچکدام از 5 مشکل قبلی را نداشته اید ، و هنوز هم شما دچار افت ناگهانی در موتورهای جستجو می باشد ، ممکن است که شما قربانی سئو منفی شده باشید ، سئوی منفی مجموعه فعالیت‌هایی است که معمولاً رقیبان کاری شما در اینترنت برای کاهش رتبه سایت شما و نمایش سایت خود در رتبه های بالاتر صفحه نتایج گوگل و دیگر موتورهای جستجوگر انجام می‌دهند.
برای کمک به حل این مشکل ، ابزارهایی طراحی شده  که می توانید از آن ها برای حفاظت سایت  خود در برابر سئوی منفی استفاده نمائید . به زودی در بخشی دیگر به معرفی این ابزار ها می پردازیم.

داغ ترین مقالات
دیدگاهها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اشتراک گــذاری