10 نکته ای در سئو که ممکن است شما را از عرش به فرش بکشد
شما عالی هستید ، سایت شما سایت جامع و پر از محتوای عالی و به درد بخور است ، مردم فکر می کنند که سایت شما یک ابر قدرت است ، و به همین صورت لینک های زیادی را دریافت می کنید ، اما با این شرایط هم ممکن است همیشه همه چیز بر وفق مراد شما نباشد.
شروع دردسر برای سایت شما
امروز صبح در حالی که فکر می کنید سایت شما در بهترین شرایط ممکن است ، وارد گوگل وب مستر خود می شوید و ناگهان با یک پیغام اخطار از طرف گوگل مواجه می شوید که خیلی رک و راست به شما می گوید که سایت شما پنالتی (مجازات در سئو و بهینه سازی) شده است.
حتما در این لحظه کلی ناسزا به گوگل و مت کاتز و وب برندینگ و غیره و غیره خواهید داد؟ اما واقعا چه اتفاقی افتاده است ؟ آیا گوگل و دیگر عوامل آن کینه ای نسبت به شما دارند؟؟؟
به سوپرایز خانه گوگل پنگوئن خوش آمدید
چگونه سایتی که دارای محتوای قدرمند (Great Content) ، دارای لینک های ارزشمند و مرتبط ، و همچنین دارای ترافیک بسیار عالی هستند ، ممکن است که ناگهان با پنالتی گوگل و الگوریتم های متنوع آن مواجه شود؟
گوگل : به راحتی هر چه تمام تر همانند خوردن یک لیوان آب این کار می تواند انجام شود.
آیا میدانید چرا این پنالتی شده اید؟ علارقم اینکه شما شنیده یا خوانده بودید ، بازاریابی محتوا (Content Marketing) یک مبحث جدید و امروزی در سئو و بهینه سازی سایت های اینترنتی نیست ، امروزه سئو و بهینه سازی بسیار پیچیده شده است ، اگر کاری را خوب انجام می دهید همانند انتشار یک مقاله منحصر به فرد باید به یک المان های دیگری نیز توجه کنید تا پنالتی نشوید ، امروزه سئو و بهینه سازی همانند یک پازل معمولی نیست ، بلکه پازلی است که هر کدام از قطعات آن در جاهای مختلفی وجود دارد ، اول باید آن را پیدا کنید و سپس آن ها را کنار یکدیگر بچینید !!!
بله ، در پی بروزرسانی الگوریتم های پاندا و پنگوئن ، شما باید Unique (منحصر به فرد باشید) باید محتوای یکتا ، نویسندگی خوب و با کیفیت، لینک های ساختار یافته داشته باشید اما باز هم این ها کافی نیست!!! دقت ، دقت ، دقت
اگر شما به این مقاله و نکاتی که ذکر شده است دقت کافی را نداشته باشید ، ممکن است تا چند روز دیگر از صحنه روزگار گوگل دور انداخته شوید…
شاخص های یک سایت بی کیفیت چیست؟
شاخص های بی کیفییت یک سایت معمولا از نوع محتوا و لینک های آن سایت سنجیده می شوند … اما نکات زیر بسیار بسیار مهم است :
سعی کنید در همین چند روز اخیر به اصطلاح یک دیده بان برای سایت خود استخدام کنید که تمام بخش های سایت شما را بررسی کند ، تا مورد پنالتی قرار نگیرید:
تذکر : جملاتی که تیتر آن ها با رنگ قرمز می باشند ، از طرف خود سایت گوگل اعلام شده است ، و ما فقط آن ها را ترجمه کرده ایم ، اما در پائین هر قسمت ، جمع بندی را نیز گذاشته ایم که یا خود وب برندینگ آن را نوشته است یا اینکه از سایت های تجزیه و تحلیلی ترجمه شده است.
1 – کامنت گذاری در سایت های دیگر
بعضی از مدیران وب سایت ها و وبلاگ ها فکر می کنند که اگر در سایت های رقیب خود ، کامنت بگذارند ، همراه با آدرس سایت خود ، گوگل خیلی این کار آن ها را دوست داشتنی تلقی می کند ، ممکن است هم در یک مدتی محدود اینگونه باشد ، ولی (آقایان و خانم ها) اینگونه نیست!!! ، اسپم شناخته خواهید شد و پس از مدتی از عرش به فرش خواهید آمد ، بر اساس گفته های سایت اطلاع رسانی گوگل ، یکی از سریعترین و جدی ترین مجازات های گوگل ، در مورد همین کامنت ها است ، پس سریعا یک فکری به حال خود کنید.
جمع بندی در مورد کامنت گذاری در سایت ها :
سعی کنید در سایت خود ، برای کامت گذاری ، سیستمی را ایجاد کنید ، که کاربران وقتی می خواهند نظر بگذارند ، یا لینک آن ها نمایش داده شود ، یا اینکه با شبکه اجتماعی توئیتر و دیگر شبکه های اجتماعی بتوانند لاگین شوند و با آن حساب کاربری در سایت شما نظردهی کنند.
همچنین وارد کردن کد HTML در فرم نظردهی سایت خود را بردارید ، این کار هم به شما کمک می کند هم به کاربرانی که خیال خام به آن ها دست داده است. ( ما یک هفته پیش لینک کامنت ها را حذف کرده ایم و مشغول پیاده کردن یک سیستم کامنت دهی عالی هستیم. )
2 – سایت آگهی یا چیزی دیگر؟
حتما در این چند وقته با الگوریتم Page Layout گوگل آشنا شده اید ،اگر شما هم در قسمت هدر سایت خود تبلیغات بیش از اندازه دارید ، یا اینکه کلا تبلیغات در سایت شما زیاد است، پیشنهاد میکنیم که در همین چند روزه آنها را بردارید ، منظور ما از تعداد ، به اندازه یکی دو تا نیست ، در صورتی که بیش از 4 یا 5 تا تبلیغ دارید ، حتما اینکار را انجام دهید و همه آنها را پاک کنید یا اینکه به جای دیگری از سایت خود قرار دهید ، استفاده از هر چیزی بسیار خوب است ولی افراط و تفریط در آن شما را به نابودی خواهد کشانید.
جمع بندی در مورد جلوگیری از پنالتی Page Layout گوگل
تبلیغات برای یک وب سایت امری واجب است ، در صورتی که تبلیغات زیادی در هدر سایت خود یا داخل محتوای خود دارید ، آنها را یا بردارید یا اینکه به جای دیگری از سایت خود قرار دهید ، مطمئن باشید این کار شما در آپدیت جدید گوگل بسیار موثر و مفید خواهد بود ، شوخی نمیکنیم ، این یک حرف کاملا جدی است…
3 – لینک های داخلی سایت
در استفاده از لینک های داخلی کمی دقت و توجه داشته باشید ، لینک های داخلی بسیار خوب هستند ولی افرط در آن نیز به سایت شما آسیب خواهد رسانید ، امروزه مدیران سایت ها از Tagging بسیار استفاده می کنند ، ولی این لینک های داخلی باید مرتبط به هر صفحه باشد ، نه این که در مقاله ای با موضوع سئو و بازاریابی اینترنتی ، لینکی با موضوع خرید خودکار رنگی داشته باشید. در ضمن مواظب تعداد لینک های داخلی در هر صفحه نیز باشید.
جمع بندی لینک های داخلی :
از نظر گوگل ، لینک های داخلی در هر صفحه نباید از 100 عدد ، تجاوز کند ، با لینک های داخلی سعی نکنید کاربران خود را وارد یک تونل بی پایان کنید ، از لینک های داخلی به درستی و با دقت استفاده کنید ، اینطوری نباشد که کاربری برای مشاهده یک مقاله باید روی لینکی کلید کند ، وسپس برای مشاهده بقیه آن مقاله در لینکی دیگر کلیک کند ، سپس نتیجه گیری این مقاله در صفحه ای دیگر باشد و کاربر باید روی آن کلیک کنید ، گوگل با این نوع لینک دهی داخلی در سایت مشکل دارد قطعا ، شک نکنید که شما را پنالتی خواهد کرد. ما هنوز در مورد تگ گذاری و اتفاقاتی که در این مورد می افتد شک داریم ولی امروز کلیه تگ ها را پاک کردیم !
4 – مسائل مربوط به خزنده ها و روبوت های موتورهای جستجو
آیا شما سری به گوگل وب مستر سایت خود می زنید ، آیا اصلا تا به حال مسائل مربوط به خزنده ها را در گوگل وب مستر خود چک کرده اید؟
در این صفحه مسائی همچون not found (یافت نشد) و عدم دسترسی به سایت بسیار پر اهمیت است ، در صورتی که لینکی از سایت شما خراب باشد دیگر گوگل نمیتواند آن را دنبال کنید ، در نتیجه به شما آسیب خواهد رساند.
جمع بندی مسائل مربوط به خزنده ها
گوگل وب مستر تولز خود را حداقل یک بار در هفته بررسی کنید ، و حتما بخش مروبط به روبات های گوگل (crawler) را بررسی کنید ، در صورتی خطایی پیدا شد سریعا آن را پیدا و رفع کنید ، و اگر لینکی خراب شده است سریعا یک ریدایرکت 301 به آن متصل کنید.
5 – محتوای تکراری از لحاظ متا تگ های تکراری و عنوان های تکراری (Title/Meta Content)
حتما تا به حال در مورد محتوای تکراری شنیده اید ، گوگل از این مساله به هیچ عنوان شوخی ندارد ، به عبارتی دیگر گوگل این مسئله را یک مسئله ناموسی می پندارد ، سعی نکنید از عنوان های تکراری و یا خیلی شبیه به هم استفاده کنید ، و گرنه حتما از خط قرمز گوگل رد خواهید شد.
جمع بندی محتوای تکراری در مورد عناوین و متا دیتا ها
تگ های عنوان و دیگر متا تگ ها در سایت ها ، همواره ممکن است توسط سیستم های مدیریت محتوای غیر استاندارد ایجاد شود ، حتما اطمینان حاصل کنید که CMS سایت شما این اشتباه جبران ناپذیر را نکند ، برای هر صفحه ، تگ های غیر تکراری در نظر بگیرید .
بعضی از سیستم های مدیریت محتوا ، عناوین و URL و متا تگ های دیگر را به صورت اتوماتیک ( در صورتی که شما وارد نکنید) تولید می کنند ، سعی کنید دیگر از این نوع CMS ها استفاده نکنید .
6 – محتوای تکراری از لحاظ برچسب زدن یا Tagging
یک روش بسیار محوب این روز ها برای مدیران سایت ها ، روش برچسب زدن یا Tagging است ، این کار را مدیران سایت ها اغلب برای موتورهای جستجو و راحتی کار کاربران انجام می دهند تا کاربران و موتورهای جستجو بتوانند به راحتی به محتوای سایت آنها دسترسی داشته باشند.
اما متاسفانه امروزه برداشت غلظی از عملیات Tagging جا افتاده است و دیگر مدیران سایت ها به صورت تخیل وار و به صورت نامحدود برچسب می زنند ، اصلا به فکر عواقب آن نیستند .
به عنوان مثال شما برای یک محتوا 5 برچسب می زنید ، و این چند برچسب را به محتوایی دیگر نیز اختصاص می دهید ، در این صورت کاربری بر روی یکی از این برچسب ها کلیک کرده و در اینصورت یک مقاله را در دو جا مشاهده می کند ، این یک مثال بارز در امر محتوای تکراری است .
حقیقتش این است که این کار که یک محتوا در دو صفحه دیده شود کار خوبی است ، و تنها کار کاربران را آسان می کند ولی گوگل که این حرکت خلاقانه شما را نمی فهمد و فقط این را میداند که در باید شما را پنالتی کند .
جمع بندی در مورد محتوای تکراری از تگ ها یا Tagging
سعی کنید برچسب های سایت خود را محدود کنید ، و اینطور نباشد که در هر لحظه یک تگ به سایت خود اضافه کنید ، در اصل بدون برنامه ریزی ، برچسب گذاری در سایت ممنوع! اگر می خواهید تگ های جدیدی به سایت خود درج کنید ، باید کاملا با ساختار محتوای سایت خود ، تگ های زده شده و مسائل از این قبیل آشنا باشید تا از ایجاد محتوای تکراری از نظر گوگل جلوگیری کنید. ما ترجیح می دهیم که اصلا تگ ندهیم !
7 – سرعت بارگذاری سایت (Page Speed)
یکی دیگر از المان های رتبه دهی گوگل سرعت بارگذاری یک سایت است ، گوگل به این امر توجه بسیار زیادی دارد ، ممکن است که بارها و بارها این جمله را شنیده باشید که میگویند سرعت بازگذاری سایت خیلی برای گوگل مهم است و شاید هم دیگر از این جمله خسته شده باشید ، ولی واقعا همینگونه است ، گوگل به سایت شما می آید ، سایت شما باز نمی شود و به راحتی از کنار سایت شما گذر خواهد کرد.
در کل عواملی که بر سرعت سایت تاثیر گذارند این ها هستند:
- محل سرور سایت (هر چه نزدیک تر به کشور شما ، بهتر)
- قدرت سرور سایت
- حجم تصاویر استفاده شده
- تعداد استفاده از جی کوئری ، جاوا اسکرریپت
- استفاده نادرست از CSS
جمع بندی سرعت بارگذاری سایت
یک برنامه ی چکر Checker)) برای تست سرعت سایت خود نصب کنید همانند Yslow در FireBug و صفحه اصلی سایت خود را با آن بررسی کنید ، و در صورتی که مشکلی در سایت شما وجود دارد سعی کنید همان لحظه عملیات بازسازی را انجام دهید.
8 – ترافیک سایت
ترافیک سایت شما چگونه است؟ کاربران از کجا وارد سایت شما می شوند ؟دوست دارید که کاربران چگونه وارد سایت شما شوند؟
المان هایی همانند سرعت باقی ماندن یک کاربر در سایت شما ، سرعت گردش یک کاربر در سایت شما و مسائل از این قبیل در سئو و بهینه سازی بسیار مهم است ، سعی کنید کاربران خود با المان های متنوعی جذب کنید این المان ها می تواند گزینه های زیر باشند :
- طراحی سایت به صروت Landing Page
- ایجاد محتوای به درد بخور
- همگام با روزگار (چیزی را فراهم کنید که امروزه کاربران اینترنت به آن نیازمند هستند)
9 – وجود Malware یا بد افزار در سایت شما
امروزه بسیاری از اسکریپت های رایگان و حتی فروشی دارای تروجان هستند که باعث کندی سایت شما و همچنین باعث آسیب رسانی به سرور و کامپیوتر کاربران می شود .
در صورتی که سایت شما دارای بدافزار باشد ، در گوگل وب مستر تولز پیامی برای شما ارسال می شوند با عنوان WE FOUND BAD THINGS ON YOUR SITE ، در این صورت باید اسکریپت مورد نظر را پیدا کرده حتما آن را نابود کنید ، و اگر هم سرور سایت شما مشکل دارد ، آن را در کوتاه ترین زمان ممکن به سروری جدید جا به جا کنید.
جمع بندی وجود بدافزار یا Malware در سایت
گاهی اوقات فقط یک اسکریپت باعث ، بدافزاری شدن سایت شما نخواهد شد ، بلکه ممکن است هکری به سایت شما رخته کرده باشد و باعث ویروسی شدن سایت شما شود .
اما به هر حال در صورتی که شما به صفحه ای شک داشتید که ممکن است Malware داشته باشد ، می توانید از امکان Fetch as Googlebot در گوگل وب مستر تولز سایت خود استفاده کنید و آن را چک کنید ، هکر ممکن است که کارهایی بر علیه شما کرده باشند ، در اینصورت با استفاده از این امکان گوگل می توانید تمام مشکلات موجود در آن صفحه را مشاهده کنید.
10 – گوگل وب مستر تولز (پنالتی ها و مجازات ها )
یکی از مواردی که بسیاز زیاد دیده می شود این است که مدیران سایت ها به آسانی چک کردن گوگل وب مستر سایت خود را فراموش می کنند ، اصلا از سلامت سایت خود از لحاظ سئو و بهینه سازی و پیغام هایی که گوگل به آنها می دهد ، خبری ندارند.
گوگل تمام مشکلات سایت شما در گوگل وب مستر تولز به شما اعلام خواهد کرد ، می توانید شاخص های بسیار مهمی را در گوگل وب مستر سایت خود بررسی کنید .
جمع بندی گوگل وب مستر تولز
امروزه بسیاری از شرکت ها و سایت های اینترنتی بزرگ ، افرادی در کمپانی خود استخدام کرده اند که فقط هر روز گوگل وب مستر تولز آنها را بررسی کنند ، این افراد به عنوان سئو کار استخدام نشده اند و تنها برای بررسی گوگل وب مستر استخدام شده اند ، از این رو اهمیت بررسی این ابزار مهم را خواهید فهمید .
با همه این تفاسیر ، سئو هنوز هم سئو است
بدون انجام عملیات های مختلف سئو و بهینه سازی یک سایت ، کار برای شروع بسیار آسان است و همه چیز در آرامش کامل، سپری می شود اما بزودی نامه هایی با موضوعات مختلفی از قبیل ، پنالتی و مجازات رو به رو می شوید ، از این رو اهمیت سئو و بهینه سازی بسیار بسیار مهم است.
پاندا و پنگوئن گوگل
این دو الگوریتم های سیاه و سفید پنگوئن گوگل ، به دو موضوع بسیار اهمیت می دهند و آنهم لینک ها (Links) و محتوا (Contents) است.با این حال بزودی این دو الگوریتم دوباره آپدیت می شوند ، باید در این چند روزه باقی مانده تا اپدیت این الگوریتم ها ، هر چه در چنته دارید را رو کنید تا پنالتی نشوید .
حتی ما هم در تلاشیم تا بهینه تر عمل کنیم.