همیشه بعضی نکات در اولین نگاه شاید بسیار ساده و مبتدی به نظر بیایند اما در خیلی موارد دیده شده است که حتی موارد بسیار ساده هم در بعضی از وب سایت ها رعایت نمی شود . ما قصد داریم در این مقاله این نکات پیش پا افتاده ولی بسیار موثر را برای شما بازگو کنیم.
گاهی اوقات یک مدیر سایت برای سئو سایت خود بسیار زحمت کشیده است یعنی کار لینک بیلدینگ ، بازاریابی محتوا و تمام المان های یک بازاریابی اینترنتی را انجام داده است ولی هنوز در صفحات یک و دو و سه گوگل هم ارتقاع رتبه پیدا نکرده است . شاید یکی از دلایلی که این سایت به رتبه های بالا دست پیدا نمی کند همین مواردی باشد که امروز آن ها را در وب برندینگ بازگو خواهیم نمود . پس بهتر است بدون سخن بیشتر وارد اصل مطلب شویم.
همانطور که میدانید یک وب سایت اینترنتی می تواند ویژگی های زیادی را برای شما داشته باشد :
- می توانید برند شوید
- می توانید هویت شخصی خود را به مردم بشناسانید.
- می توانید با افراد زیادی لینک شوید . ( این لینک به لینک بیلدینگ نیست ، بلکه به معنای این است که افرادی بیشتر را خواهید شناخت و همچنین افرادی بیشتری شما را خواهند شناخت ).
- در آخر هم می توانید مشتریانی را جذب کنید .
اما باید در ابتدای کار برای وب سایت خود زحمت بکشید . نابرده رنج گنج میسر نمی شود . باید کاری کنید که خزنده های گوگل برای سایت شما جذب شوند . انقدر از ساختار سایت شما خوششان بیاید که روزانه و یا ساعتی به سایت شما سر بزنند . برای این کار باید ساختار سایت شما user friendly باشد . گوگل بتواند به راحتی به صفحات مختلف شما بیاید .
پس بگذارید این 4 نکته را برای شما بازگو کنیم:
1 – راهنمای صفحات یا Pagination خوبی برای ساخت خود طراحی کنید.
Pagination سایت بعد از منوی بالا یک سایت ، مهمترین ویژگی در رتبه دهی به ساختار یک سایت می باشد . شما باید به بهترنی شکل صفحات مختلف خود را سازماندهی کنید و آنها را همانند یک آرشیو در خدمت گوگل و کاربران بگذارید .
بدون Pagination کار سخت می شود . چون نمی شود که تمام مقالات در یک صفحه باشد . اصلا کار قشنگ و استانداری نیست .
در مثال های چندین نمونه Pagination خوب و یک نمونه Pagination مزخرف را برای شما مثال خواهیم زد :
موارد فوق بهترین نمونه های Pagination می باشند . اگر بخواهیم مثالی دیگر از یک Pagination خوب برای شما بزنیم می توانید خود سایت گوگل را برای شما به نمایش بگذاریم :
اما موارد فوق همگی خوب بودند ! اما یک Pagination بد چگونه است ؟
بدون حرف بیشتر ، یک Pagination بد را تنها در یک تصویر برای شما به نمایش می گذاریم :
اگر شما از جوملا برای مدیریت سایت خود استفاده می کنید . کامپوننت k2 دارای Pagination بسیار خوبی است می توانید از آن بهره مند شوید و اگر هم از وردپرس برای مدیریت سایت خود استفاده می نمائید می توانید یکی از دو پلاگین های زیر را استفاده نمائید :
• WP-Paginate
• Simple Pagination
2 – نمایش پست های مرتبط
حتما بارها پیش آمده است که شما در گوگل کلمه ای را جستجو می کنید و وارد یک سایتی می شوید که پر از لینک های مختلف و دسته بندی های مختلف است . (که نمونه ای از آن را در شکل قسمت پائین برای شما گذاشته ایم . ) زمانی که شما وارد این سایت و مقاله مورد نظر خود را پیدا نمودید ، این سایت لینک های بسیاری دیگر برای برای شما به نمایش می گذارید آنهم با تیترهای واقعا جذب کننده ! شما مجبور می شوید که روی آن لینک ها هم کلیک کنید . (یعنی آن سایت با شما کاری می کند که در سایت گردش کنید ) .
شما هم همین کار را انجام دهید .
در قسمت پائینی هر مقاله می توانید پست های مرتبطی از مقاله مورد نظر را به کاربران معرفی کنید . بدین صورت شما یک مکانیزم مناسب برای لینک های داخلی خود تدارک دیده اید . گوگل با مشاهده این وضعیت می بیند که لینک به صفحاتی داده اید که کاملا مرتبط با صفحه فعلی است و از این کار بسیار خوشش می آید . برای پیاده سازی این کار می توانید از سیستم tagging استفاده نمائید . مثلا یک تگ به نام سئو ایجاد کنید ( که البته کاربر لینک را مشاهده نکند و لینک محتوا را بر اساس تگ نمایش دهید )و مقاله هایی که در مورد سئو می باشند را مقدار تگ سئو به آن ها بدهید تا مقالات مرتبط در زیر آنها نمایش دهد .
به عنوان مثال اگر شما از کامپوننت جوملا k2 استفاده می کنید . خود k2 قابلیت استفاده از سیستم tagging را دارد . می توانید بگوئید که لینک تگ را نمایش ندهد ولی محتوای مرتبط را بر اساس تگ در زیر هر مقاله به نمایش بگذارد .
و اگر هم شما از وردپرس استفاده می کنید پلاگین های زیر در بحث نمایش پست های مرتبط بسیار مناسب هستند :
• 12 Related Post Plugins For The WordPress Beginners
• 3 “Must-Have” WordPress Related Posts Plugins
3 ) نمایش مقاله بعدی و قبلی
در پائین هر مقاله می توانید مقاله بعدی و مقاله قبلی را به نمایش بگذارید . همانند تصویر زیر:
این کار یکی دیگر از عواملی است که کاربر را به مقاله های دیگر سایت خود جذب خواهید نمود.
4 ) دکمه های اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی
دکمه های اشتراک گذاری را در قسمتی از هر مقاله خود قرار دهید . امروزه دیگر بسیاری از افراد ، اکانت گوگل پلاس و یا توئیتر خود را همواره انلاین می کنند و در حین انلاینی در این شبکه های اجتماعی وارد سایت شما می شوند و به صورت تصادفی روی دکمه پلاس وان و … کلیک می کنند ، . درست است که این ها همه فیلتر هستند ولی باز هم خوب است که این دکمه ها را بگذارید . اگر هم نمی خواهید که شکل ظاهر سایت خود را از دست بدهید ( چون صفحه پیوندها نمایش داده می شود ، می توانید از عکس و لینک اشتراک گذاری استفاده نمائید . یعنی به جای api از عکس و لینک اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی استفاده نمائید .
حتی شده از دکمه شبکه اجتماعی ایرانی کلوپ نیز استفاده نمائید . بالاخره کلوپ هم بازدیدکننگان زیادی دارد .
امیدواریم با مطالعه این مقاله اطلاعات خوبی را در مورد ساختار سئو و لینک بیلدینگ سایت خود به دست اورده باشید و حداقل یک صعود چند رتبه ای را در گوگل برای سایت خود مشاهده کنید.