webbranding

محتوای تکراری چیست؟

لطفا کپی نکنید

گوش دادن به حرف ها و جملات تکراری باعث آزار ما می شود، موتورهای جستجو هم از این آزار و اذیت رنج می برند، موتورهای جستجو در بسیاری از موارد مجبور می شوند که با محتوای تکراری برخورد کنند، می خواهیم با محتوای تکراری یا Duplicate content کمی بیشتر آشنا شویم.

محتوای تکراری، محتوایی است که همه یا بخشی زیادی از آن در آدرس سایت‌های مختلف (URL) تکرار شده باشد. در صورت پیدا شدن محتوای تکراری گوگل فکر می کند که محتوا بی ارزش است. این مفهوم هم در داخل وب سایت شما مصداق دارد و هم در خارج از آن.

درک این مسئله بسیار مهم است، زیرا با ارزش بودن محتوا فاکتوری بسیار پر اهمیت در بازاریابی با محتوا و همچنین سئو است. دیدن صفحات مشابه یا تکراری مسلما نه برای کاربران چهره خوشی دارد و نه برای موتورهای جستجو!

مخصوصا گوگل و سرپرست بخش اسپم آن جناب مت کاتز. بر اساس گفته های گوگل، موتور جستجوی گوگل دارای الگوریتم های پیچیده ای است که می تواند صفحات تکراری را تشخیص دهد و در نتیجه آن صفحات را تا حدی از نتایج اول پاکسازی نماید.

در این مبحث سوالی که بسیاری از کاربران می پرسند این است که چه میزان محتوای تکراری را Duplicated  خطاب می کنند؟ در پاسخ به این سوال ، واقعا جواب قانع کننده ای وجود ندارد. در یکی از ویدئوی های مت کاتز که چند ماه پیش منتشر شده است، مت کاتز اعلام کرد که ” کپی برداری از سایت های دیگر در صورتی که خودتان آن را نقد و بررسی کرده باشید و نظر خودتان را هم در مورد مقاله درج نموده و سپس آن را منشر کرده اید، مصداق محتوای تکراری نخواهد بود “، اما با این حال، جواب قانع کننده ای نیست که به چه اندازه محتوای کپی شده را محتوای تکراری به حساب می اورد؟

همانطور که تا به حال متوجه شده اید، محتوای تکراری تاثیر بسیار منفی در رتبه سایت شما خواهد گذاشت، اما بعضی از مدیران سایت ها ، به صورت کاملا بی تقصیری، از طرف گوگل، بابت محتوای تکراری پنالتی (جریمه) می شوند، یعنی ممکن است که محتوای تکراری گاهی اوقات بدون قصد رخ دهد، یعنی احتمال آن می رود که محتوای تکراری می تواند شامل ساختار بد یک سایت نیز باشد.

محتوای تکراری به دو دسته تقسیم می شود

  • تولید محتوای تکراری ناشی از ساختار سایت
  • تولید محتوی تکراری فقط ناشی از کپی کاری

محتوای تکراری ناشی از ساختار سایت :

محتوای تکراری در این دسته می توانند موارد زیر باشد:

  • وجود یک محتوا با دو آدرس مختلف
  • وجود یک محتوا با یک id در url سایت (بدلیل استفاده از cms های غیر استاندارد)
  • صفحات چاپ محتوا (گاهی اوقات ممکن است بعضی از سایت ها، علاوه بر صفحه محتوای خود، صفحه ی مخصوص چاپ محتوا را نیز از پیش داشته و به ربوت های موتورهای جستجو اجازه دهند که به این صفحات که خود یک کپی از همان صفحه هستند سرزده و دستور ایندکس دهند.)
  • صفحاتی که دارای عناوین یا title تکراری هستند.
  • صفحاتی که دارای متا تگ های تکراری هستند.

محتوای تکراری بدون آنکه متوجه شوید ، براحتی می تواند به وجود بیاید، باید مواظب اینگونه محتوا باشید، به صفحات ایندکس شده وب سایت به طور مداوم سربزنید.

بهترین راهکاری که امروز برای پیدا کردن این نوع از مشکلات می توان پیدا کر استفاده از ابزار وبمستر گوگل و یا آنالیزورهای قرتمند خارجی مثل AHREFS است. این نرم افزار ها بخش مهمی برای تشخیص محتوای تکراری وب سایتها دارند که میتوان از آنها نیز بهره جست.

محتوای تکراری ناشی از دزدی محتوا

درست است که محتوا پادشاه وب است ولی آیا نمیشود که یک پادشاه هم دزد باشد؟؟؟
سرقت محتوا دقیقا همان دزدی است که گوگل به شدت با آن برخورد خواهد کرد، گوگل ممکن است که گاهی اوقات در مشاهده محتوای دزدیده شده اشتباه کند ولی همیشه اینگونه نیست، زمانی ممکن است به طور کاملا ناگهانی و به راحتی هر چه تمام تر شما را پنالتی کند.

درصورتی که دوست دارید مشاهده کنید که که آیا کسی محتوای شما را به سرقت برده است یا خیر، سایت CopyScape.com می تواند به شما در انجام این امر مهم کمک بسزایی نماید.

در صورتی که می خواهید همه چیز را بر عهده گوگل نگذارید و یا به عبارتی دیگر، فقط خود را به قدرت گوگل دلخوش نکنید، می توانید کارهایی کنید تا در صورتی که کسی محتوای شما را کپی کرد، حداقل رتبه آن در گوگل از شما بیشتر نشود، یکی از این راه ها ایجاد سایت مپ و اعلام سریع آن به گوگل است. شبکه های اجتماعی و بخصوص توییتر نقش به سزایی در این موضوع دارند. پخش و اشتراک گذاری یک محتوا در توییتر و گوگل پلاس تقریبا کار را تمام می کند. ولی نه تنها یک یا دو نفر اشتراک گذارنده. شما به تعداد زیادی سیگنال مثبت در شبکه های اجتماعی نیاز دارید. پیشنهاد می کنم اگر به این موضوع علاقه مندید بخش بازاریابی با محتوا ما را پیگیری نمایید.

داغ ترین مقالات
دیدگاهها

2 پاسخ

  1. خیلی جالب بود، نمیدونستم میشه با به اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی میتوان کاری کرد که کپی کارها جریمه شوند.

  2. جالب بود! متاسفانه خیلی از سایت های ایرانی شروع کردن به کپی از همدیگر.
    تشکر از مطلب مفیدتون

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اشتراک گــذاری