یک دوستی از من سوال کرده بود که یک بازاریاب خوب و یک بازاریاب دیجیتال خوب چه خصوصیاتی باید داشته باشد؟ ما باید چه کسی رو به عنوان کارشناس دیجیتال مارکتینگ یا مسئول دیجیتال مارکتینگ خوب در شرکتمان استخدام کنیم؟ در این ویدیو به این سوال پاسخ داده ام.
من برای این موضوع یک برای خودم یک اشل یک شابلون و یک سری متریک دارم که اگر کسی بخواهد به تیم من در این موقعیت شغلی اضافه شود، حتما باید در این شابلون من بگنجد. از نظر من متریک ها اینها هستند:
اول از همه یک بازاریاب باید یک استاد خوبی داشته باشد. استادی که زمانی که به یک بن بست رسید بتواند به آن مراجعه کند و استاد بتواند با راهنمایی های خوب و به جای خودش همیشه به این فرد کمک کند تا از بن بست هایی که به آن برخورد می کند بیرون بیاید.
دوم این آقای جوان یا با هر سنی که می تواند باشد ولی من بیشتر آن را یک جوان در نظر می گیرم باید یک رقیب برای خودش داشته باشد چه درون سازمان خودم چه در بیرون سازمان یا هر جای دیگه دنیا باید بگوید من یک آقا یا خانوم ایکس بازاریابی در یک شرکت، دریک تیم دیگر را می شناسم و همیشه با او در چلنج هستم و ممکن است آن رقیب، رقیب خودمان باشد و بگوید من با آژانس ایکس در رقابت هستم و مدیر بازاریابی آن دارد عملکرد خوبی را از خودش نشان می دهد، چرا من نمی توانم.
پس داشتن رقیب خوب است. اگر رقیب در بازار و بازاریابی نباشد بازار منفعل، کرخت و دچار خمودگی می شود. پس این بازاریاب هم باید برای خودش رقیب داشته باشد.
بعد از آن به نظر من اگر چیزی دارد و به کسی یاد نمی دهد باز هم در تیم من جایی ندارد یا بهتر بگویم کسی چیزی را می داند ولی به کسی نمی گوید و یاد نمی دهد. پس این بازاریاب برای خودش باید شاگرد هم داشته باشد ولو کوچک، چه در درون تیم من چه در خارج از تیم من باشد و آن چیزهایی که او یاد گرفته است باید به شخص دیگری هم انتقال داده شود تا این دانش درون سازمان عقیم نماند.
بله، مهارت خیلی زیاد هست که این آقا باید داشته باشد ولی این مهارت ها را اگر از من بپرسید در انواع بلاگ های دنیا وجود دارد. این آقا باید در زمینه سئو اطلاعات داشته باشد، در زمینه محتوا اطلاعات داشته باشد، باهوش باشد و … .
ولی این سه خصوصیتی که من گفتم یعنی استاد داشتن، رقیب داشتن و شاگرد داشتن بزرگترین خصوصیاتی هست که باید یک بازاریاب دیجیتال در خودش داشته باشد.
نکته بعدی که برای من خیلی مهم است و شاید به اندازه همه این سه موردی که گفتم برای من ارزش دارد این است که این آقا راه گشا باشد. مشکل گشا باشد و بتواند از پس مشکلات خودش بربیاد و این طور نباشد که بازاریابی که به هر نحوی وارد تیم من یا شما یا هر تیم دیگه ای اضافه می شود، وقتی به بن بست می خورد، در آن بن بست بایستد و سرش را فشار بدهد به دیوار و بگوید من رسیدم به بن بست. بن بست در بازاریابی در هیچ شرایطی وجود ندارد. بن بست در بازاریابی اگر ایجاد شود یعنی سازمان، خدا نگهدار و چیزی به نام سازمان نداریم. پس باید بازاریاب جدا از آن سه مورد، راه گشا و مشکل گشا باشد.