در هر صنعتی و در هر شغل و کسب و کاری ، ندانستن اینکه مخاطبان شما چه کسانی هستند ، همانند این می ماند که در نقطه ای از ابهام قرار داشته باشید ، شما قبل از اینکه خدمات خود را به مردم و مخاطبان ارائه دهید ، ببینید که مشتریان شما در آینده چه کسانی خواهند بود ، چگونه می خواهید با آن ها ارتباط برقرار کنید؟
شروع کار می تواند با یک سوال آغاز شود : چه کسی یا چه کسانی محصولات من را خریداری می کنند یا به خدمات ارائه شده توسط من علاقه مند می شوند؟ در جواب این سوال ، هرگز این را نگوئید که هر کسی با هر سن و سالی می تواند از محصولات من راضی باشد و آن ها را خریداری کند ، برای اینکه به این سوال جواب منطقی بدهید ، در ابتدا باید هدف خود را مشخص کنید ، در این راه ، بسیار مهم و ضروری است که با مشتریان احتمالی خود ارتباط برقرار کنید .
از ویژگی های مشتریان و یا به عبارتی دیگر دسته بندی آن ها می توان به موارد : سن و سال ، میزان درآمد ، مدرک تحصیلی ، وضعیت تاهل ، اشتغال ، عادات خرید و ویژگی هایی دیگر همچون منطقه مسکونی اشاره کرد.
پس از مشخص کردن هدف خود ، و شناختن مشتریان احتمالی ، ، گام بعدی ، این است که با تجزیه و تحلیل مشاهده کنید که کدامیک از مشتریان احتمالی شما در صنعت امروزه حاضر هستند و یا به عبارتی دیگر مشتریانی که امروزه در بازار چیزی برای گفتن دارند را مشخص کنید .
با انجام این کار ، می توانید در بازاریابی اینترنتی موفقیت خوبی کسب کنید ولی این را هم بدانید که بازاریابی اینترنتی دو وجه دارد ، همانطورکه میتواند برای شما سودآور باشد و شهرت را به شما اهدا کند ، می تواند باعث ضرر و زیان مالی و نابودی برند شما شود .
در صورتی که با انجام موارد فوق ، بازهم موفق نشدید ، باید روش بازاریابی آنلاین خود را تغییر دهید ، بهتر است در این مسیر به فکر پیدا کردن مشکلات نباشید ،چون بیشتر فقط زمان شما را خواهد گرفت ، در این مرحله بهتر است که از اول شروع کنید ، با دقتی بیشتر ، رقبا و مشتریان رقبای خود را بررسی ، تجزیه و تحلیل کنید ، بررسی کنید که چرا واقعا مشتریان ، سراغ شما نمی آیند ولی سراغ رقیب شما می روند ؟ بررسی کنید که مشتریان امروزه چه چیزی را می خواهند ، دقیقا به دنبال چه هستند ؟
اما ۵ کلید طلائی برای رسیدن به مشتری
- شناسائی آنچه که مشتری در بازار به دنبال آن است
- پیدا کردن چیزی که برای مشتریان بسیار مهم است این می تواند گارانتی ، قیمت پائین ، کیفیت محصول و … باشد
- کاری کنید که برای مشتریان ایجاد انگیزه کند ، تخفیف ویژه ، حراج و…
- ارتباط با مشتریان ، ارسال ایمیل ، پشتیبانی آنلاین همانند استفاده از اسکایپ ، شبکه های اجتماعی ، و…
- برنامه ریزی مناسب برای فروش ، برای خود نیز انگیزه ایجاد کنید که می تواند مثلا در فلان روز اینقدر فروش کنید ، ایجاد انگیزه در خود می تواند به شما در امر جذب مخاطبان کمک کند
امروزه بسیاری از کمپانی های ایرانی و خارجی با استفاده از شبکه های اجتماعی ، سئو یا بهینه سازی برای موتورها جستجو ، سعی می کنند خود را همواره در بازاریابی اینترنتی موفق نگه دارند .
تجارت الکترونیک دنیای بزرگی است ، هر کسی نمیتواند در آن موفق باشد ، برای ایجاد یک تجارات آنلاین موفق نیاز به مراحلی است که باید آن ها سپری شوند از جمله ، تجربه ، برند سازی یا برندینگ که به معنای ایجاد اعتماد سازی است و ارتباط با مشتریان .
در این مرحله بازهم به گفته های دکتر روستا در بحث برند سازی برم می گردیم :
برندینگ یعنى دو چیز : قول به علاوه تعهد
برندینگ این نیست که یک نام را فقط تبلیغ کنیم بلکه «برندینگ» یک فرایند و پدیده ایست که باید مدتها روى آن پایبند باشیم