webbranding

رنگها چه تاثیری در طراحی وب سایت ها دارند ؟

چطور تصمیم می گیرید کدام رنگ ها را در طراحی صفحه لندینگ وب سایت خود بکار برید؟  امیدوارم رنگ ها را بر اساس شمای کلی برند خود انتخاب کرده یا در مورد انتخاب آنها به خوبی فکر کرده باشید.

مطمئنا نمی توانید بدون فکر کردن در مورد رنگ, صفحه لندینگ جذابی طراحی کنید. متخصصین طراحی صفحات فرود حرفه ای دنیا همیشه از فرضیه رنگ استفاده می کنند تا صفحه لندینگ هدفمندتری داشته باشند.

فرضیه رنگ چیست؟

تنها هنرمندان و طراحان اهمیت واقعی فرضیه رنگ را می دانند. رنگ ها و ترکیب آنها تأثیر خاصی در چشم بیننده گذاشته و می توانند باعث ایجاد پاسخ های احساسی متفاوتی در فرد شوند.

فرضیه رنگ ها از گذشته توجه دانشمندان و هنرمندان زیادی را به خود جلب کرده است و موضوعات متفاوتی را شامل می شود. بعضی از قوانین اولیه فرضیه به سال 1435 بر می گردند، یعنی زمانی که انقلابی ایتالیایی، لئون باتیستا آلبری نوشت :

 با ترکیب کردن رنگ ها می توان رنگ های جدید ساخت اما تنها چهار رنگ واقعی وجود دارند – دقیقا مانند چهار عنصر طبیعت. اما همین چهار رنگ می توان تعداد بی شماری رنگ ایجاد کنند. قرمز رنگ آتش است، آبی رنگ هواست، سبز رنگ طبیعت است و سیاه و خاکستری رنگ زمین

لئون باتیستا آلبری

و فرضیه پردازان بعدی مانند داوینچی و نیوتون نیز ثابت کرده اند سه رنگ اصلی قرمز، زرد و آبی هستند. فرضیه رنگ های مدرن توسط هنرمند آمریکایی آلبرت مانسل در اواخر قرن نوزدهم پیشنهاد شد. در این فرضیه به جای در نظر گرفتن سه رنگ اصلی، مفهوم فضای رنگ ها پیشنهاد گردید که در واقع خصوصیات ظاهر، ارزش و خلوط رنگ بودند. تحقیقات هلمنولتز، مکسول و هرنینگ نیز از فرضیه مانسل حمایت می کردند. چهارچوب سه بعدی او اساس علم رنگ ها در روانشناسی است.
در دهه های گذشته فرضیه رنگ دیجیتال نیز پیشنهاد شده است. فرضیه پردازان، طراحان و توسعه دهندگان وب در تلاش هستند تا مشخص کنند رنگ ها چه احساسات و معنایی را در پلتفورم های دیجیتال به بینندگان انتقال می دهند.

فرضیه رنگ ها چه ربطی به طراحی صفحه لندینگ شما دارد؟

حال در عصر دیجیتال افراد بیشتری به فرضیه رنگ ها اهمیت می دهند. وقتی مشتریان از وب سایت شما دیدن می کنند معمولا طی چند ثانیه تصمیم می گیرند که از سایت شما خوششان می آید یا خیر.

برای همین است که صفحه لندینگ جذاب برای موفقیت اینترنتی حیاتی هستند.

اگر نتوانید بسیار سریع جلب توجه کنید و حس اعتماد بازدیدکنندگان را جلب نمایید به احتمال زیاد دیگر موفق نخواهید شد چنین تأثیری در آنها بگذارید.

فرضیه رنگ ها به دو روش در طراحی صفحه لندینگ موفق تأثیر گذار است:

  1. ترکیبات رنگ متضاد و قابلیت خوانده شدن مطالب
  2. ارتباطات رنگی روانی

با استفاده از این دو روش و صرف زمان برای انتخاب ترکیبات رنگ هدفمند می توانید صفحه ای موثرتر داشته باشید تا اینکه تنها رنگ هایی را انتخاب کنید که فکر می کنید قشنگ‌تر هستند. این کار باعث می شود بازدیدکنندگان صفحه لندینگ شما در چند ثانیه اول به سمت شما جذب شده و افراد بیشتری بعد از دیدن سایت به لیست مشتریان شما اضافه شوند. بنابراین صفحه لندینگ جذاب می تواند با رنگهایی بهتر باعث افزایش فروش شما گردد و به تجارت شما کمک های شایسته ای نماید.

انتخاب رنگ ها چه پیامی را به بازدیدکنندگان می رساند؟

بسیار مهم است که در زمان طراحی صفحه لندینگ روانشناسی رنگ ها را نیز در نظر بگیرید. اگر به معنای رنگ های انتخاب شده نگاه کنید، می فهمید که ترکیب رنگ های سایت شما چه پیامی را به بازدیدکنندگان انتقال می دهد. ممکن است رنگ های انتخاب شده حتی معنایی را منتقل کنند که شما قصد انتقال آن را نداشته باشید.

رنگها احساسات متفاوتی ایجاد می نمایند

آبی نشان دهنده اعتماد، تعهد و صداقت است. همین طور این رنگ مفاهیم ارتباط بر قرار کردن، منطق و جذابیت را نیز منتقل می کند.

زرد نماینده جوانی، و خوش بینی است که نظر افراد را به خود جلب می کند. این رنگ مفاهیم احساسات، اعتماد به نفس، خلاقیت و دوستی را نیز منتقل می کند.

قرمز رنگی بسیار فیزیکی است که باعث افزایش ضربان قلب و برانگیختن افراد می شود. مفاهیم انرژی، شجاعت، قدرت، هیجان و به مبارزه طلبیدن را می توان با این رنگ منتقل کرد. یکی از مفاهیم کلیدی این رنگ گرماست.

سبز معمولا رنگ ثروت است. این رنگ باعث ایجاد آرامش شده و چشم به راحتی آن را پردازش می کند. این رنگ باعث ارتقای حس تعادل، سلامت، تازگی و بهبود می شود و معمولا با محیط زیست در ارتباط است.

نارنجی رنگی به نسبت خشن و فعال است که هشدار می دهد. این رنگ با مفاهیم تفریح، گرما، شوق و امنیت در ارتباط است.

صورتی رنگی است که عموما زنانه و رمانتیک در نظر گرفته می شود. مفاهیم عشق، گرما، مراقبت، آسایش و احساسات جنسی در این رنگ قرار دارند.

بنفش رنگ آرام بخش است که عناصر روانی را در خود جای داده است. این رنگ با مفاهیم تجمل، دید، کیفیت و واقعیت در ارتباط است.

سیاه رنگی قدرتمند است که نرمی، پیچیدگی و اثربخشی را منتقل می کند.

حالا که مفاهیم کلیدی رنگ هایی که بیشتر استفاده می شوند را یاد گرفته اید بهتر است فکر کنید چطور می توان از این رنگ ها به صورت موثر در طراحی صفحه لندینگ استفاده کرد. اول باید مشخص کنید چه پیامی را می خواهید در لندینگ پیج خود جای داده و سپس رنگ هایی را انتخاب کنید که این مفاهیم را منتقل می کنند. بعد از اینکه پیام های خود را مشخص کردید ببینید کدام رنگ بیشتر می تواند بازتاب دهنده اهداف شما باشد. این رنگها باید در طراحی صفحه لندینگ شما بکار گرفته شوند. برای مثال اگر می خواهید احساس امنیت و هشدار، و زنانگی را ارتقا دهید، رنگ های مشکی و صورتی می توانند انتخاب های مناسبی برای شما باشند. اگر هنوز مطمئن نیستند کدام مفاهیم باید انتقال داده شوند می توانید از یک راه حل بسیار موثر استفاده کنید. برای حل این مسئله طراحی کلی صفحه لندینگ خود را انجام دهید اما آن را رنگ آمیزی نکنید. سپس با استفاده از رنگ های متفاوت چندین کپی از صفحه لندینگ ساخته و این صفحات را با هم مقایسه کنید. می توانید در مقایسه می توانید از سایر افراد بخواهید که چه پیام هایی را از صفحات لندینگ متفاوت شما دریافت می کنید. بعد از شنیدن نظر دیگران متعجب می شوید که جواب ها چقدر با هم متفاوت هستند.

رنگ ها چطور باعث ارتقای قابلیت خوانده شدن مطلب می شوند؟

اهمیت دادن به روانشناسی رنگ ها در طراحی وبسایت ها حائز اهمیت است اما باید دید که انتخاب رنگ ها چه تأثیری بر توانایی خوانده شدن مطالب سایت می گذارد. معمولا زمانی بیشتر می توان مطالب را خواند که رنگ های پیش زمینه کنتراس بیشتری دارند. ( برای مثال سیاه بر روی سفید)
صفحه لندینگ باید آن قدر موثر طراحی شده باشد که فرد بازدید کننده بتواند سریعا محتوای سایت را دیده و به سادگی آنها را درک کند. برای اطمینان از ایجاد چنین تأثیری در صفحه باید رنگ های پیش زمینه زیادی را امتحان کرد و رنگ نوشته ها را طوری طراحی کرد که مکمل هم باشند. همیشه تضاد تاثیر گذار نیست.
یکی از راه های ساده برای پیدا کردن تضاد در رنگ ها استفاده از چرخه رنگ ها ست. چرخه رنگ ها در فرضیه رنگ ها اهمیت زیادی دارد و ابزار آنلاین زیادی وجود دارند که به تشخیص آنها کمک می کنند.
نگاهی به مثال های زیر بیاندازید تا بهفمید چطور می توان از فرضیه رنگ ها استفاده کرد.

 وب سایت کوکاکولا

کوکاکولا احتمالا شناخته ترین برند دنیا محسوب می شود. سالهاست که طراحان این شرکت از ترکیب رنگ های کلاسیک سفید و قرمز استفاده می کنند و روانشناسی رنگ بسیار موفقی دارند. نه تنها رنگ ها کنتراس عالیی دارند که باعث ایجاد توانایی خوانده شدن مطالب می شود بلکه قرمز روشن باعث ارتقای حس صمیمیت کوکاکولا شده و مفاهیمی مانند انرژی، شجاعت، هیجان و قدرت را نیز منتقل می کند.

وب سایت پاپ سروی

پاپ سروی
پاپ سروی

صفحه لندینگ پاپ سروی از رنگ های آبی و سفید تشکیل می شود. مانند کوکاکولا این مورد نیز از ترکیب رنگ های کلاسیکی استفاده کرده است که باعث راحت خوانده شدن مطالب می شود. اما در این سایت از فونت های برجسته استفاده شده است تا مفهوم برند قدرتمند را انتقال دهد. وقتی بازدید کنندگان سایت از این صفحه آبی دیدن می کنند  احساس اعتماد، منطق و ارتباط می کنند.

وب سایت اپل

وب سایت اپل

اپل با استفاده از رنگ های ساده تأثیر قابل توجهی در بازدید کنندگان می گذارد. تضاد رنگ های سفید و سایه ها باعث می شود مطالب به راحتی خوانده شوند و این احساس را منتقل می کند که هر کسی می تواند به این برند دسترسی داشته باشد. زمینه رنگ ها سفید است اما اعمال کمی رنگ سیاه ضعیف باعث می شود بازدیدکنندگان احساس قدرت، ظرافت، پیچیدگی و اثربخشی اپل را درک کنند.

در زمان طراحی صفحه لندینگ می توانید از بی نهایت ترکیب رنگی استفاده کنید. اگر به خوبی از رنگ ها استفاده کنید، می توانید مشتریان یا طرفداران زیادی را به سمت خود جلب کنید. اما اگر به درستی از رنگ ها استفاده نکنید پیام هایی گیج کننده را منتقل می کنید که باعث کاهش توانایی شما در ارتقای برند می شود.

اگر می خواهید از فرضیه رنگ ها به نفع خود استفاده کنید، باید به دقت این فرضیه را مطالعه کرد و به صورت هدفمند از رنگ ها استفاده کنید. در انتخاب رنگ ها حتما به توانایی خوانده شدن و روانشناسی رنگ ها توجه کنید. همین دو مسئله باعث می شوند صفحه فرود جذاب و موفق داشته باشید که بازدید کنندگان را به شما وابسته می کند. بازاریابی بسیار بزرگ و بسیار جذاب است. اگر علاقه مندید مطالب ما پیرامون بازاریابی اینترنتی را ادامه دهید.

برداشتی آزاد از بلاگ HubSpot و کتاب روانشناسی رنگها نویسنده: ماکس لوشر، مترجم: ویدا ابی زاده – انتشارات درسا

داغ ترین مقالات
دیدگاهها

یک پاسخ

  1. بسیار بسیار مفید بود…
    معمولا طراحان وب ما بیشتر به زیبایی طرحشون (از نظر رنگبندی) اهمیت میدن تا روانشناسی…
    عرض بنده اینه که این دو (روانشناسی و زیبایی رنگ) به یک اندازه باید مورد توجه قرار بگیرند.
    چون مثلا خیلی سخت میشه که کسی بخواد با دو رنگ صورتی و نارنجی کار کنه و ممکنه از زیبایی طرحش کاسته بشه.
    ممنون 🙂

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اشتراک گــذاری